Haberler

60. Hükümet Kuruldu, İsim İsim Bakanlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 60. Hükümet'in Bakanlar Kurulu Listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Sundu. Yeni Kabine Listesi Cumhurbaşkanı Gül Tarafından Onaylandı.

İşte 60.Hükümet

Recep Tayyip Erdoğan: Başbakan

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi

, 12 Aralık 1997'de Siirt'te halka hitaben yaptığı konuşmadan dolayı hapis cezasına mahkum edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi.

Recep Tayyip Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti)

Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamayan Erdoğan, yapılan yasal düzenlemeyle milletvekili adaylığının önündeki yasal engelin kalkması üzerine, 9 Mart 2003'te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85'ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Ve başbakanlık süreci böylece başlamış oldu

Recep Tayyip Erdoğan evli ve 4 çocuk babasıdır.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Cemil Çiçek

1946, Yozgat doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest Avukat, Yozgat Belediye Başkanı, Anavatan Partisi Kurucu Üyesi - XVIII inci Dönem Yozgat, XX, XXI ve XXII nci Dönem Ankara Milletvekili - Devlet, Adalet Eski Bakanı - Evli, 3 Çocuk.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Hayati Yazıcı

1952 yılında Rize'de dünyaya geldi. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1976 yılında hakim adayı olarak Adalet Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. Çeşitli bölgelerde hakim olarak görev yaptı. 1985 yılından itibaren İstanbul Barosu'na bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. Çeşitli dernek ve vakıflarda siyasal ve mesleki çalışmalarını da yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı:Nazım Ekren

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi İstanbul Milletvekili 1956 İstanbul, Evli iki çocuk Prof. Dr. Uygulamalı İktisat (İktisat Teorisi ve Politikası, Bankacılık) Uluslar Arası Bankacılık Araştırmacısı Manchester Business School Marmara Üniversitesi, Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Vakıflar Bankası Genel Müdürü Yeminli Mali Müşavir

Devlet Bakanı: Mehmet Aydın

'ELAZIĞ - 1943, Osman - Gülüş - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İskoçya Edinburgh Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Dalında Doktora - İngilizce, Fransızca, Arapça - Prof.Dr., Öğretim Üyesi - Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İlahiyat Fakültesi Dekanı - Devlet Bakanı - Evli.

Devlet Bakanı: Murat Başesgioğlu

KASTAMONU - 1955, Mustafa - Hatice - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Orta Fransızca - Serbest Avukat - XVIII, XIX, XX, XXI inci Dönem Kastamonu, XXII nci Dönem İstanbul Milletvekilii - İçişleri Eski Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı - Evli, 2 Çocuk.

Devlet Bakanı: Kürşad Tüzmen

ANKARA - 1958, Nuray - Feriha - ODTÜ İşletme Bl., Illinois Üniv.İşletme Bl.Master - İngilizce, Almanca - İşletmeci, Emekli Müsteşar - DPT, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzmanı, Daire Başkanı, Gn.Md.Yrd, Serbest Bölgeler Genel Müdürü., DTM Müsteşar Yrd., Dış Ticaret Müsteşarı, Türk Eximbank Yön.Kur.Bşk., İGEME, WEPZA Yön.Kur.Bşk., (1999-2000-2001) Yılın Bürokratı Ödülü Sahibi, Milli Yüzücü, Profesyonel Dalgıç, Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi - XXII nci Dönem Gaziantep Milletvekili - Çevre Eski Bakanı, Devlet Bakanı -Evli, 2 Çocuk.

Devlet Bakanı: Nimet Çubukçu

1965 yılında Karaman'da doğdu. 1988 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nda ve Çocuk Mahkemeleri'nde görev yaptı. İstanbul Barosu Sosyal Haklar Komisyonu'nda bulundu. Halen aynı baroya bağlı olarak hizmet yürüten İnsan Hakları Komisyonu'nda çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.

Devlet Bakanı: Mehmet Şimşek

1967 yılında Batman'ın Gercüş ilçesinin Arıca köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Batman'da, liseyi ise Gercüş'te tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Aynı fakültede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra, lisan öğrenmek ve master yapmak üzere, bir Kamu İktisadi Kuruluşunun bursuyla 1990'da İngiltere’ye gitti. Şimşek, 1993 yılında University of Exeter'de finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Ankara ABD Büyükelçiliğinde yaklaşık dört yıl kıdemli ekonomist olarak Türkiye ekonomisi üzerine analizler yaptı. 1997'de New York'a yerleşti ve UBS'in hisse senedi analiz kısmında araştırmacı olarak çalıştı. 1998 yılında İstanbul'a dönerek Deutsche - Bender Menkul Değerler’de iki yıl çalışan Şimşek, Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından birisi olan Merrill Lynch'ten gelen teklifi kabul ederek İngiltere'ye gitti. 2000 yılı yazında başlayan Merrill Lynch döneminin ilk günlerinde Mehmet Şimşek'in sorumluluk alanında Türkiye, Yunanistan, Mısır ve İsrail’i içeren Akdeniz bölgesi bulunuyordu. 2001'in ortasından itibaren de sorumluluk alanına Rusya, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti de eklendi. Şimşek 2005 yılı sonunda Merrill Lynch'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığına getirildi.

Devlet Bakanı: Mustafa Sait Yazıcıoğlu

1949 Trabzon doğumlu ,

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi ve dekan olarak görev yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı, YÖK Üyeliği gibi görevlerde de bulunan Yazıcıoğlu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu'nda da görev aldı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Yazıcıoğlu Arapça biliyor.

Adalet Bakanı: Mehmet Ali Şahin

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Serbest Avukat, İstanbul Fatih Belediye Başkanı - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XX, XXI, XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı - Evli, 4 Çocuk.

Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül

ERZİNCAN-1939, -A.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesi, TODAİE, ABD Güney California Üniv.Master-İngilizce-Mülki İdare Amiri-Kaymakam, Vali, Mülkiye Müfettişi, İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Gn.Md., Kocaeli Valisi, Emniyet Gn.Md., Ankara, İzmir Valisi, YÖK Kurucu Üyesi, İçişleri Bakanlığı Müst., Sayıştay Başkanı, Avrupa Sayıştaylar Bir.Den., ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği Bşk.-XXI, XXII nci Dönem Kocaeli Milletvekili-TBMM Eski Başkanvekili-Milli Savunma Bakanı-Evli, 3 Çocuk.

İçişleri Bakanı: Beşir Atalay

1947 yılında Ankara'nın Keskin kazasında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Atalay, sırasıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi, Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Daire Başkanı, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Koordinatörü olarak görev yaptı. İlk kez 3 Kasım 2002 Milletvekili seçimlerinde Ankara 2. Bölge'den milletvekili olarak parlamentoya giren Atalay, evli ve üç çocuk babası.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci: Ali Babacan

1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. Aynı başarıyı ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde de gösterdi ve 1989 yılında ODTÜ'den mezun olan 1700 öğrenci içerisinde 4.00 üzerinden 4.00 ortalama ile Üniversite birincisi oldu. 1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. 1990-92 yılları arasında ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı. 1992-1994 yılları arasında Amerika'da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan bir özel şirkette danışman olarak çalıştı. 1994'den bu yana Ankara'da ticaretle uğraşıyor. Çok iyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Maliye Bakanı: Kemal Unakıtan

DOMURCALI - 1946, Ankara doğumlu

İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi - İngilizce - Ekonomist - Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı, SEKA Genel Müdür Muavini ve Genel Müdürü, Family Finans Yönetim Kurulu Üyesi - XXII nci Dönem İstanbul Milletvekili - Maliye Bakanı - Evli, 3 Çocuk babasıdır.

Milli Eğitim Bakanı: Hüseyin Çelik

Hüseyin Çelik, 1959 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğdu.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun olan Çelik, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne asistan olarak girdi. Çelik, Londra Üniversitesi School of Oriental and African Studies'te Turkish Politics bölümünde Master programına devam etti. Türkiye'de ilk siyasal hareket olan Yeni Osmanlılar Cemiyeti ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da bulunan Çelik, 1991 yılında doktorasını tamamladı. 1997 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doçent olan Çelik, 1999 seçimlerinde DYP'den Van Milletvekili seçildi. 3 Temmuz 2001'de DYP'den istifa ederek AKP kurucuları arasında yer alan Çelik son seçimde Van milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı üzerinde yayımlanmış 11 kitabı bulunan Çelik, İngilizce biliyor. Çelik, evli ve 3 çocuk.

Bayındırlık ve İskan Bakanı: Faruk Nafız Özak

1946, doğumlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği - İngilizce - İnşaat Yüksek Mühendisi - Trabzonspor Futbol Takımı Kaptanı, Yılın Sporcusu Ödülü Sahibi, Trabzonspor Asbaşkanı ve Başkanı, YAPISUN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzon Kalkınma Vakfı Kurucusu - XXII inci Dönem Trabzon Milletvekili - Bayındırlık ve İskân Bakanı - Evli, 2 Çocuk babası.

Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

1960 Erzurum . Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1999 yılında profesör oldu. Evli ve 5 çocuk babası.

Ulaştırma Bakanı: Binali Yıldırım

1955 yılında Erzincan'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tershanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca biliyor

Tarım ve Köyişleri Bakanı: Mehmet Mehdi Eker

1956 Bismil Doğumlu - Ankara Üniv. Veteriner Fakültesi, İngiltere University of Aberdeen Tarım Ekonomisi Master, Ankara Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora - İngilizce - Dr. Veteriner Hekim, Tarım Ekonomisi Uzmanı - Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Md.Yrd., İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Md.Yrd., Koruma ve Kontrol Genel Müdürü ve Bakanlık Müşaviri - XXII nci Dönem Diyarbakır Milletvekili - Tarım ve Köyişleri Bakanı - Evli, 3 Çocuk babası.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik

YUSUFELİ – 1956 doğumlu, Bursa Yüksek İslam Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Enstitüsü Eğitimi - Arapça - Lise Öğretmenliği, Serbest Ticaret - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XXI, XXII nci Dönem Bursa Milletvekili - Evli, 4 Çocuk babası

Sanayi ve Ticaret Bakanı: Mehmet Zafer Çağlayan

1957 yılında Muşda doğdu. 1980 yılında şimdiki adıyla Gazi Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Alüminyum sektöründe sanayicilik yapan ve 1982 yılında firması ASOya üye olan Çağlayan, 1987 yılında yapılan Oda Organları Seçimlerinde Alüminyum Sanayii Meslek Komitesi ve bilahare de Oda Meclisi Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Yönetim Kurulu Üyeliğine ve 1991 yılından itibaren de iki dönem Yönetim Kurulu Başkanvekilliği yapan Zafer Çağlayan, 1995 yılında ilk dönem olarak Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Mehmet Hilmi Güler

ORDU-1949 doğumlu ODTÜ Metalurji Mühendisliği, Aynı Üniv. Master ve Doktora-İngilizce-Dr.Yüksek Mühendis-ODTÜ ve ADMMA Makina Mühendisliği Böl. Asistan ve Öğr.Gör., Türk Uçak Sanayi (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TUBİTAK Başkan Yardımcısı ve Yön.Kur. Üyesi, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu ve Etibank Genel Müdürü ve Yön.Kur.Bşk., Başbakanlık Başmüşaviri, Erdemir ve İGDAŞ'ta Yön.Kur.Üyesi ve Murahhas Aza-AK Parti Kurucu Üyesi-XXII inci Dönem Ordu Milletvekili-Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı-Evli, 2 Çocuk babası

Kültür ve Turizm Bakanı: Ertuğrul Günay

Çevre ve Orman Bakanı: Veysel Eroğlu

1948 yılında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini bu ilçede tamamlayan Eroğlu, 1966 yılında Afyon Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde asistanlık yaptığı dönemde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğrenim gören Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İSKİ Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Daha sonra DSİ Genel Müdürlüğüne getirilen Eroğlu, 22 Temmuz seçimleriyle parlamentoya girdi. Eroğlu evli ve 4 çocuklu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title