Haberler

6. Gapshoes Fuarı Açıldı

Gaziantep Sanayi Odası Tarafından Düzenlenen 6. Gapshoes Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Fuarı, Düzenlenen Törenle Açıldı.

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen 6. GAPSHOES Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılan ve 150 firmanın ürünlerinin yer aldığı ayakkabı fuarının açılışına Kilis Valisi Nevzat Turhan, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Başsavcı Kazım Arapoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Gaziantep Suriye Başkonsolosu Behçet Dougman, GSO Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, bürokratlar, sektör temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, konuşmasına Gaziantep'te terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen bir operasyonda bir güvenlik görevlisinin şehit olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek başladı ve "Fuarımızı bugün buruk bir şekilde açıyoruz. Şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, ailesine ve Emniyet mensuplarına başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize ise acil şifalar diliyorum" dedi.

Bu yıl altıncısını açtıkları ayakkabı ve terlik fuarının bundan 6 yıl önce bin 200 metrekare çadır alanda başladığını ve o zamanlar fuar alanını doldurmakta zorlandıklarını belirten Koçer, "Yola çıkış noktamız Gaziantep'te büyüyen, gelişen, yıldızı parlayan Türkiye için çok önemli olan bu sektörümüzün gelişmesini ve ilerlemesini sağlamaktı. Bu yıl altıncı yılını yaşayan bu fuarda çok ciddi bir aşama sağladık. Fuarımız, Türkiye'nin en büyük sektör fuarı olma özelliğini kazandı ve bu noktada hepimizin

gururu oldu" diye konuştu.

Koçer, GAPSHOES 2008 fuarının tarihinin geçen yıl temmuz ayında belirlendiğini ve başka bir fuar organizasyonun Gaziantep'teki fuarın başarısını engellemek düşüncesiyle başka bir ilde daha gerçekleştirildiğini söyledi. Koçer, şöyle konuştu: "Türkiye'de şu anda fuarcılık alanında çok yaygın bir sıkıntı var. Aynı tarihlere, aynı bölgelerde hatta aynı sektörlerde bir başka şehirde fuarlar koyulup o fuarın katılımını azaltmaya çalışıyorlar.

Bu noktada Gaziantep'in engellenmesi mümkün değil çünkü bu fuar kendini ispatladı. Bu fuarımızın inşallah 16.'sını, 26.'sını yapacağız. Bu noktada herhangi bir sıkıntı yok. Artık Gaziantep bu fuarda ve diğer fuarlarımızda kendisiyle yarışıyor."

Ortadoğu Fuar Merkezi'nin 2008 yılı takviminde 13 fuarı olduğuna da dikkat çeken Koçer, "Ben inanıyorum ki önümüzdeki aylarda bu fuar sayısı 15'e, 16'ya hatta 17'ye yükselecek. Şu anda görüşmelerin devam ettiğini biliyorum. Fuar alanımıza kavuşalı daha 7 ay olmadan 2008 yılında Gaziantep'te 15 veya 16 tane fuar açmak önemli. Çünkü her fuar süresince bir hafta Gaziantep'teki otellerde, uçaklarda çok ciddi doluluk oranı yaşanıyor. Bu da şehrin ekonomisine katkıda bulunuyor. Fuara katılan bütün

firmalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Gaziantep firmalarımız zaten gittikçe fuarlara alışmaya başladı. Türkiye'nin her tarafından bu fuarımıza katılan, emeği geçen, bugün açılışımızı onurlandıran herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Kunduracılar Odası Başkan Vekili Aykut Turan ise sektörde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, "Geçmiş yıllarda önemli atılımlar gerçekleştiren ayakkabı sektörü kendi içindeki ve yurtdışındaki ekonomik krizlerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle dar boğaza girmiştir" diye konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur da Gaziantep'in son yıllarda birçok ulusal ve uluslararası fuar organizasyonuna ev sahipliği yapmasının kent ekonomisi açısından önemli olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından 150 firmanın çeşitli ürünlerle katıldığı 6. GAPSHOES 2008 Ayakkabı Fuarı açıldı. Davetlilere fuarı gezdiren GSO Başkanı Nejat Koçer, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fuarda yer alan stantları inceleyen davetliler; ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Fuarın 24 Ocak 2008 tarihine kadar açık kalacağı ve 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği bildirildi.

(SMR-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

title