Haberler

6. Adana Veteran Masa Tenisi Turnuvası' Başlıyor

Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü, Adana Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi’nin birlikte organize ettiği 6. Adana Veteran Masa Tenisi Turnuvası 17-18 Mart 2018 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Saray’ında düzenlenecek.

Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü, Adana Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi'nin birlikte organize ettiği 6. Adana Veteran Masa Tenisi Turnuvası 17-18 Mart 2018 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Saray'ında düzenlenecek.

Turnuva Komitesi Başkanı Kemal Sağ, kentteki bir otelde basın toplantısı düzenleyip turnuva hakkında bilgiler verdi. Sağ, masa tenisi sporunun Alzheimer hastalığını önleme konusunda önemli rol oynadığını belirterek şunları söyledi:

"Federasyonumuz 2 milyon insana masa tenisi oynatacağız diye bir parola ile yola çıktı, bizde Adana'da 20 bin kişiye masa tenisini yaptıralım diyoruz. Şuanda, baktığımız da 3-4 yıl içerisinde en az 7-8 kat masa tenisi oynayan sayısının arttığını görmek mümkün. Bu bize gurur veriyor ve daha iyisini yapmak için kamçılıyor. Gerçekten güzel bir spor. Masa tenisi mezara kadar oynanabilecek bir spor. Alzheimer hastalığının engellenmesine çok ciddi faydası olan bir spor dalı. Masa tenisinde beyniniz ile başlayıp vücudunuzun tüm organlarını hareket ettirmek ve onu çalıştırmak mecburiyetindesiniz."

Turnuva'nın 6.'sının yapıldığını söyleyen ve uluslararası düzeye eriştiğini kaydeden Sağ, "Biz uluslararası adını kullanmasak bile artık turnuvamız uluslararası düzeye kendi kendine gelmiş durumda. Çünkü 42 masada yaptığımız bu turnuva Türkiye'nin en büyüğü durumunda. Bugüne kadar federasyonumuz bile bu kadar sayı ile turnuva yapmamış durumda" ifadelerini kullandı.

Turnuvaya Almanya, Güney Kore, Irak, İran, KKTC, Rusya, Suriye, Özbekistan ve Birleşik Amerika'nın yanı sıra, ülkemizden 32 ilden toplam 331 sporcu katılacak. İki gün sürecek olan turnuvada sporcular 42 masada toplam 3 bin maç oynayacak. 6. Adana Veteran Masa Tenisi Turnuvası, 17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 09: 30'da yapılacak törenle başlayacak ve ardından grup maçlarına geçilecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Kemal Sağ Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title