Haberler
BBC

3330 Liraya Satılan Eskimiş Görünümlü Ayakkabı, Sosyal Medyada "Fakirlikle Alay Ediliyor" Tartışması Yarattı

Güncelleme:

Bir İtalyan markanın satışa çıkardığı eskimiş görünümlü ayakkabı modelinin İtalya'da 375 euro'ya, ABD'de ise 530 dolara satışa çıkarılması "fakirlikle alay ettiği" gerekçesiyle sosyal medyada büyük tepki çekti.

Bir İtalyan markanın yüzlerce euro'ya satışa çıkardığı eskimiş görünümlü ayakkabı modeli "fakirlikle alay ettiği" gerekçesiyle büyük tepki çekti. Aynı marka 2 yıl önce de benzer şekilde ürettikleri eskimiş görünümlü bir ayakkabı modeli için "yıpranmış görünümün modadaki en büyük trendlerden biri olduğu" açıklamasında bulunmuştu.

YIPRANMIŞ, KİRLENMİŞ GÖRÜNÜMÜ VERİLEN AYAKKABI 530 DOLARA SATILIYOR

Venedik merkezli lüks moda markası Golden Goose tarafından üretilen "Superstar taped sneakers" model ayakkabı İtalya'da 375 euro'ya, ABD'de ise 530 dolara (yaklaşık 3330 liraya) satılıyor. Yıpranmış, kirlenmiş, bir bantla tutturulmuş görünümü verilen ayakkabının İtalyanca tanıtımında "bağcıklar kasıtlı olarak yıpratılmıştır" notu da yer alıyor.

ESKİMİŞ GÖRÜNÜMLÜ AYAKKABI, FAKİRLİKLE DALGA GEÇMEK OLARAK YORUMLANDI

Ayakkabıların ABD'deki satış fiyatı sosyal medyada yayılınca büyük bir tartışma yarattı. Eskimiş görünümlü bir ayakkabının 530 dolara satılması bazı Twitter kullanıcıları tarafından "fakirlikle dalga geçmek" olarak yorumlandı.

530 Dolara Satılan Eskimiş Görünümlü Ayakkabı, Sosyal Medyada 'Fakirlikle Alay Ediliyor' Tartışması Yarattı

"ESKİ AYAKKABILARINI GİYMEK ZORUNDA OLANLARA KARŞI YAPILMIŞ GADDARLIK"

Sosyal medya kullanıcıları, gerçekten yeni ayakkabı almaya gücü yetmediği için parçalanana kadar eski ayakkabılarını giymek zorunda kalan insanlara karşı gaddarlık olduğunu savundu. Kimileri ise bunu "fakirliğin kutanması" ve "fakirlik fetişizmi" olarak yorumladı.

"LÜKS MARKALAR İNSANLARIN YOKSULLUK KAYNAKLI DERTLERİNİ PARAYA ÇEVİRİYOR"

'Kapitalizmin zirvesi' Bir Twitter kullanıcısı da "Fakirlik gerçek bir şeydir, ben eski püskü kıyafetlerim nedeniyle zorbalığa maruz kaldım, o zamanlar bu kıyafetler moda değildi. Şimdi ise lüks markalar çok sayıda insanın geçmişteki ve bugünkü yoksulluk kaynaklı dertlerini paraya çeviriyor" dedi.

"AYAKKABILARI 530 DOLARA SATMAK KAPİTALİZMİN ZİRVESİ"

Bir başkası da "Yeni ayakkabı almaya gücü yetmeyenlerinkine benzeyen ayakkabıları 530 dolara satmak kapitalizmin zirvesi" diye yazdı.

530 Dolara Satılan Eskimiş Görünümlü Ayakkabı, Sosyal Medyada 'Fakirlikle Alay Ediliyor' Tartışması Yarattı

SOSYAL MEDYADA "BEĞENMİYORSANIZ ALMAYIN" YORUMLARI YAPILDI

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise tepkileri abartılı bulduklarını söyleyerek "Moda aptalcadır, ne olmuş yani?, "Beğenmiyorsanız almayın" gibi yorumlar yazdı.

2 YIL ÖNCE DE ESKİMİŞ GÖRÜNÜMLÜ BİR MODEL İLE TEPKİ ÇEKMİŞLERDİ

Golden Goose markası tartışmalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak aynı marka 2016'da da benzer şekilde eskimiş görünümlü bir ayakkabı modeli üretmiş ve yine tepki çekmişti.

"KAYKAYCI KÜLTÜRÜNDEN İLHAM ALDIK"

Şirket o dönemde yaptığı açıklamada "yıpranmış görünümün modadaki en büyük trendlerden biri olduğunu" söyleyerek kendini savunmuş ve bu modelde ABD'nin "Batı Yakası'ndaki kaykaycı kültüründen" ilham aldıklarını belirtmişti.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Sosyal Medya Moda Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

CONI:

memleketin dort bir yani IMAM HATIP olmus sonra biz teknolojik olmaliyiz ucak uretcez filen, anca okuyunca buyuyen BITKI yapariz biz.

29
57
yanıtYanıtla
MR:

İmam Hatip sana neden battı? Gitme başka okula git. 90 yıllık cumhuriyet dönemi ortada ne kadar ilerledin ? Bilim buluş yapsaydın o vakitlerde. Sorun şurada uşaklık yapınca uşaklıktan kurtulamazsın 10 senede bir ipini çekerler hizaya gelmen için. Yıllar geçer bir şey olmazsın.

yanıt36
yanıt30
ma:

fakire yardım etmezsen allahta fakirin ayakkaısını sana 33 bine aldırır

57
0
yanıtYanıtla
vanlı:

coni hayr ola imam hatipleri beyenmiyorsan git başka ülkede yaşa kafana göre kurban

11
21
yanıtYanıtla
zengincarik:

bu moda takintisi sosyete kafayi yemiss

28
1
yanıtYanıtla
and the fakir goes tooo:

fakirlerin elinde iphone, ayaklarında son model ayakkabı olduğuna göre buna neden ses çıkarmışlar şaşırdım!

22
5
yanıtYanıtla
ww:

sen fakiri giydirmezsen Allah sana fakir ayakkabısını güzelmiş gibi gösterip giydirir

25
1
yanıtYanıtla
İso:

Moda, garibanın pabucunu, köylünün fistanını 10 kat fiyata zengine giydirme sanatıdır. Kanımca

20
1
yanıtYanıtla
pompeo:

Bendede var altı bilem yırtık iyi para eder. ben 5 bin dolar diyom. Öyle uc kurusa 5 köfte olmaz . 500 dolar düşük. istemirem

21
0
yanıtYanıtla
Bekir AKILLI:

Yırtık pantolon, eski görünümlü ayakkabı, araçtan in kıvırt ve çek, yediğin-içtiğin-yattığın her şeyi antisosyal medyada paylaş, okula- işe dalgadan git: Topunuzun canı cehenneme. İnsanlıktan uzaklaşmayınız. ''NE MUTLU TÜRKÜM, ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM. ''

15
4
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title