Haberler

5 partiye 481 milyon TL'lik Hazine yardımı yapılacak! İşte partilerin alacağı tutarlar

Güncelleme:

Gelecek yıl AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti'ye toplam 481.8 milyon lira Hazine yardımı yapılacak. Yardımın 209 milyonu AK Parti'nin kasasına girecek. İşte partilerin Hazine'den alacağı yardım tutarları.

Cumhur­başkanlığı tarafından TBMM'ye sunulan 2021 yılı bütçe yasa teklifiyle siyasi par­tilere önümüzdeki yıl yapı­lacak devlet yardımlarının toplam tutarı netleşti. Siyasi Partiler Kanunu gereği Ak Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Par­ti'ye, en son 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde aldıkları oy oranlarıyla bağlantılı olarak toplam 481 milyon 790 bin lira Hazine yardımı ödenecek. Nakit ödeme en geç önümüzdeki ocak ayının 10'una kadar 5 partinin he­sabına geçecek. Önümüzdeki yıl sürpriz bir erken seçim kararı alınırsa Hazine deste­ği 3 katına çıkacak.

ASLAN PAYI AK PARTİ'YE

Yasa gereği en son yapılan genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşan tüm siyasi partilere genel bütçe gelirle­rinin 5 binde 2'si oranında devlet yardımı yapılıyor. Bunun dışında yüzde 10'luk barajın altında kalan ancak yüzde 3'ten fazla oy alan partilere de bu hesabın dışında, en düşük yardımı alan siyasi partinin oy ora­nıyla orantılı olarak yardım yapılıyor.

Bütçe teklifine göre, 2021 yılında genel bütçe gelirleri 1 trilyon 82 milyar 29 mil­yon lira olacak. Teklif bu gelir tahminiyle yasalaşırsa barajı aşan Ak Parti, CHP, HDP ve MHP'ye toplam 432 mil­yon 811 bin lira devlet yar­dımı verilecek. Bu yardımın 209 milyon 304 bin liralık en büyük kısmı AK Parti'ye aktarı­lacak. Yardımın geri kalan 111 milyon 369 milyon lirası CHP'ye, 57 milyon 550 bini HDP'ye, 54 milyon 588 bin lirası da MHP'ye verilecek.

İYİ PARTİ'YE 48,9 MİLYON LİRA

Siyasi Partiler Kanunu gereği, yüzde 10 barajının altında kalıp yüzde 3'ten fazla oy alan İYİ Parti'ye ise en düşük yardımı alan siyasi parti olan MHP'nin aldığı yardım tutarına oran­tılı olarak ayrıca bütçeden para ödenecek. Hesaplamalara göre İYİ Parti'ye önümüzdeki yıl yapılacak devlet yardımı 48 milyon 979 bin lira olacak. Bu ödeme için bütçeye ayrı­ca ödenek konulacak.

BU YIL 419 MİLYON ÖDENDİ

Bu yıl siyasi partilere top­lamda 419 milyon 415 bin lira devlet yardımı sağlandı. Ocak ayında partilerin hesabına yatan yardımların 182.2 mil­yon lirası AK Parti'ye, 96.9 milyon lirası CHP'ye, 50.1 milyon li­rası HDP'ye, 47.5 milyon lirası MHP'ye ve 42.6 milyon lirası da İYİ Parti'ye gitti.

Kaynak: Sözcü

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi AK Parti MHP Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (70)

FAKİR:

Bu işin sağı solu siyahı beyazı yok. Yazık değil mi milli servetimize? Varsın miting müzikleri dinlemeyelim. Varsın yollar parti bayraklarıyla balonlarla süslenmesin. Ne faydası var ki bunların devletimize milletimize. Yazık. .

22
1
yanıtYanıtla
KADİR ÖZTÜRK:

Tabiki de aslan a aslan payı yakışır

5
16
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Zehir zıkkım olsun. Ne yaptılarki bu parayı fakir fukaradan alınan vergi paralarından alıyorlar.hakkımı helâl etmiyorum

19
1
yanıtYanıtla
aslan:

sana katiliyorum evvallah ne söylenir günlük faiz para alacaksin borcu borçla kapatacaksin yaziklar olsunkı

yanıt2
yanıt1
tövbe eden adam:

böyle paraları bölüşenlerin dövüşleride atışmalarıda danışıklı olur vay aptal kafam vay yıllarca yedik bu oyunları

17
0
yanıtYanıtla
Fatıh:

İnsanlar halk esnaf açken.. Bu paraları babanızın malı gbi dagıtıyosunuz.. Zehir zıkkım olsun.. Çoluk cocuklarınız dan cıksın Insallah..

15
1
yanıtYanıtla
türkoğlutürk:

hdp ye giden yardımın gittiği yer belli hala yardım yapılıyor, haram zehir zıkkım olsun her kuruşu

13
3
yanıtYanıtla
haram:

hakkım helal değildir. şimdi düşünürsünüz senin hakkından ne olacak. söyliyeyim 1 kul hakkı = cehennem

14
1
yanıtYanıtla
ANGARALI:

Zehir zıkkım olsun o paralar hepinize

14
1
yanıtYanıtla
AVRUPA:

BU PARANIN SADECE IKTIDAR DEGIL HERHANGI BIR PARTIYE HARCANMASINA SIDDETLE KARSIYIM, BOYLE BIR PARA AVRUPADA HARCANSA ANINDA BUTUN MILLET AYAKLANIR SIZ MILLETIN PARASINI NEYE HARCIYORSUNUZ DIYE, BEGENMEDINIZ AVRUPADA MILLETVEKILLERI MEMUR MAASI ALIYOR, BELEDIYE BASKANINDAN EN TEPESINE KADAR BISIKLETLE TRENLE ISE GIDIP GELEN VAR, NE DE BOYLE BIR PARTI BUTCELERI VAR SECIM PROPAGANDASI YAPMAK ICIN, BU NE BE MORFIN YEMIS GIBI NE SAGDAN NE SOLDAN CIT CIKMIYOR, ONUN ICIN SAG SOL HEPINIZE BOL SANS

13
2
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title