Haberler

4. Malatya Uluslararası Film Festivali Başladı

Güncelleme:

4. Malatya Uluslararası Film Festivali, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

4. Malatya Uluslararası Film Festivali, muhteşem bir gala ile başladı. Rahmetli Kemal Sunal'a Ustalara Saygı Ödülü; Filistinli yönetmen Rashid Masharawi, Hırvat sinema ve tiyatro insanı Rade Serbedzija ile Türk sinemasının unutulmaz isimleri Eşref Kolçak, Muhterem Nur, Murat Soydan ve Filiz Akın'a Onur Ödülü verildi.

Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından ve Barya Akademi Yakup Öztürk Sinema Kulübü'nün Ana Sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin açılış programı kırmızı halı geçişiyle başladı.

Kırmızı halıdan ilk olarak Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır geçti. Daha sonra Filistinli yönetmen Rashid Masharawi ile Hırvat sinema ve tiyatro insanı Rade Serbedzija kırmızı halıdan geçerek salona girdi. Hababam Sınıfı'nın üyelerinin kırmızı halı geçişi bir hayli keyifli olurken, kırmızı halıdan en son Türk Sinemasının Avrupai yüzü Filiz Akın geçti.

Festivalin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, "Malatya festivalin dördüncüsünü yaşıyor. Sizlerin ve sinema sanatçılarımızın sayesinde Malatya bir haftayı daha dolu dolu geçirecek. Malatya, inşallah bir taraftan alt yapısını tamamlarken; üst yapı kurumlarından birisini, sinemayı önceleyerek evrensel bir dille dünyanın güzelleşmesine, insana ve insanlığa karınca kararınca hizmet etme adına bizde varız diyoruz. Malatya olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, film festivalini çok önemsediklerini kaydederek, "9 bin yıllık tarihiyle, yetiştirmiş olduğu ünlü devlet adamları, sanatçıları ve bilim adamlarıyla Malatya bugün bölgede gelişen ve cazibe merkezi haline gelen bir il oldu. Dolayısıyla Malatya'nın bu ekonomik ve fiziki kalkınmasının yanında sosyal ve kültürel anlamda da kalkınması bizim için çok önemli. O açıdan bu tür etkinliklere her zaman destek veriyoruz. Şehrimizin özellikle büyükşehir statüsünü kazanmasıyla birlikte gelişmesine paralel olarak yine sanat ve kültürel anlamında gelişmişlik parametrelerinin de mutlaka bu süre içerisinde büyükşehir statüsüyle birlikte hız kazanacağı inancıyla bu festivalleri önemsiyoruz" diye konuştu.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan da, "Bakanlık olarak başından beri Malatya Uluslar Arası Film Festivalini destekliyoruz. Malatya bizim için çok önemli. Malatya, merhum Kemal Sunal gibi çok önemli değerleri sinemamıza kazandırmasın yanı sıra gerek ülkemizde bulunduğu bölge gerekse de bölgedeki çok önemli konumdan dolayı festival tertiplenmesinden dolayı çok önemli bir şehir. Malatya Sokak ve caddelerinde sanatçılarımızın halka kucaklaştığını görmek, filmlere insanların ilgisinin olduğunu görmek bizleri çok fazla memnun ediyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Filistinli yönetmen Rashid Masharawi, Hırvat sinema ve tiyatro insanı Rade Serbedzija ile Türk sinemasının usta isimleri Eşref Kolçak, Muhterem Nur, Murat Soydan ve Filiz Akın'a Onur Ödülü verildi.

Filiz Akın, ödülünü Vali Vasip Şahin'in elinden aldı. Akın, ödül takdimi sonrası yaptığı konuşmada, "Malatya, markalaşmayı başarmış bir şehir. Bu güzel festivalle de hakikaten yıldızlaştı. Sayın Valimizi ve festivalde emeği geçenleri kutluyorum. Bu gece burada olmak benim için çok önemli. Çünkü sinemaya başladığım günden buyana heyecanlarımı, korkularımı ve çekindiğim şeyleri paylaştığım Tunç Başaran burada. Bana ilk günlerimi hatırlatıyor. O, olmasaydı; o kadar korkmuştum ki, belki Ankara'ya dönmüştüm. Bugün buradaysam Tunç'un arkadaşlığı ve dostluğu çok önemli" dedi.

Festival'de rahmetli usta sinema oyuncusu Kemal Sunal'a Ustalara Saygı Ödülü verildi. Ödülü, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın elinden aldı.

Duygu dolu anlar yaşayan Gül Sunal, "Bu ödül, arşivde önemli bir yerde muhafaza edilecek. Belki başka bir festivalde bu ödülde sergilenecek. Kemal'in memleketinde sizlerle birlikte burada olmaktan son derece mutluyum" diye konuştu.

Festivalin açılış töreni, Mehmet Erdem'in konseriyle sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çakır Kemal Sunal Filiz Akın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title