Haberler

3m'den 10 Milyon Dolarlık Üretim Yatırımı

3m'in En Hızlı Büyüyen Ofislerinden Biri Olan ve 2002'den Bu Yana Yılda Ortalama Yüzde 25 Büyüyen 3m Türkiye, Yaptığı 10 Milyon Dolarlık Yatırımla Üretimini İki Katına Çıkarıyor. Çerkezköy'deki Fabrikasını 4 Bin Metrekareden 8 Bin 400 Metrekareye Çıkaran 3m Türkiye, Çalışan Sayısını da 117'den 250'ye Çıkaracak.

3M'in en hızlı büyüyen ofislerinden biri olan ve 2002'den bu yana yılda ortalama yüzde 25 büyüyen 3M Türkiye, yaptığı 10 milyon dolarlık yatırımla üretimini iki katına çıkarıyor. Çerkezköy'deki fabrikasını 4 bin metrekareden 8 bin 400 metrekareye çıkaran 3M Türkiye, çalışan sayısını da 117'den 250'ye çıkaracak.

3M Türkiye fabrikasında üretilen Scotch-BriteTM markalı ürünler, çocuk bezi yan bantları ve solunum toz maskeleri 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Kurulduğundan bugüne altı kat büyüyen ve üretim kapasitesini 5 katına çıkaran 3M Türkiye, yılda 16 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyor. 3M Türkiye'nin Çerkezköy'deki fabrikasında üretilen ürünlerin yüzde 60'ı iç pazara, yüzde 40'ı ise yurt dışındaki 30 ülkeye satılıyor. İhracatın büyük çoğunluğu Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerine yapılıyor. Bu ülkelerin

başında Almanya, İtalya, Fransa, Çin, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri ve Polonya geliyor. 3M Türkiye'nin 10 milyon dolar yatırımla yaptığı ek fabrika binasının açılışını 3M EMEA Tedarik Zinciri Başkanı Charles M. Byrne yaptı. 3M'in global stratejisinin BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) ülkelerindeki hızlı büyümeye dayandığını söyleyen Charles M. Byrne, 3M Türkiye'den beklentilerinin oldukça fazla olduğunu ve elde edilen yüksek büyüme oranlarının yakından takip edildiğini söyledi. Byrne, "3M

tarafından gösterilen yüksek performans, Türkiye'nin ekonomik tutarlılığı, ileriye yönelik olumlu beklentiler ve Türkiye'nin stratejik konumu nedeniyle, 3M Türkiye 3M'in gelecekteki üretim yatırımları açısından sürekli değerlendirilen bir ülke konumuna geldi. Birçok yeni üretim operasyonu yakın zamanda Türkiye'ye taşındı ve bunun devam etmesini planlıyoruz" dedi.

Fabrika açılışı için Türkiye'ye gelen 3M EMEA Tedarik Zinciri Başkanı Charles M. Byrne'ün katılımıyla Avrupa Üretim ve Tedarik Zinciri, Avrupa Yönetim Kurulu toplantısı da ilk kez Türkiye'de yapılıyor.

Açılış töreninde 2007 yılında elde edilen başarılı sonuçların verdiği heyecan ve cesaretle, 2008 yılı için de yüksek bir büyüme hedefi koyduklarını belirten 3M Türkiye Genel Müdürü Dr. Gregg Bennett, "Ana iş alanlarımızı büyütmek ve 3M'in 50 bini aşkın üründen oluşan global ürün portföyünden daha fazla sayıda ürünün üretimini Türkiye'ye gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

(ERÖ-ERÖ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title