Haberler

KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Güncelleme:

KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.

KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.

Lefkoşa'da, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen Başkomutanlık Meydan Savaşı'nda elde edilen zaferin 92. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, KKTC Başbakanı Sibel Siber, KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş ile bazı siyasi parti başkanları, bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

Barış Kuvvetleri Komutanlığı Piyade Kurmay Yüzbaşı Yavuz İduğ, törende yaptığı konuşmada, Büyük Taarruz'un Türk ulusunun tarihinde büyük bir zafer olarak yer aldığına işaret ederek onur ve gururla kutladıkları bu günün, tarihte benzeri görülmemiş bir zafer olduğunu vurguladı.

İduğ, bu önemli günü KKTC'de mücahit Kıbrıs Türk halkıyla kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek 92 yıl önce bugün Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde zafer kazanıldığını söyledi.

Kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını anlatan Yüzbaşı İduğ, 30 Ağustos'un ayrıca Türk ulusunun, ülkesinin toprakları işgal altındayken bile birlik beraberliğini bozmadığını gösterdiğini belirterek bu günün diğer uluslar için sembol ve emsal olduğunu kaydetti.

Milletin azim ve kararlılığı karşısında kimsenin duramayacağını ifade eden İduğ, Türk Silahlı Kuvvetleri Günü olarak da kutlanan bu günde, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak geçmişte olduğu gibi şimdi de Türk ulusunun en büyük güvencesi olduklarını belirtti.

Tören, emekli mücahit, askeri ve polis birliklerinin geçişiyle sona erdi. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Kıbrıs Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title