Haberler

PKK'ya katılan çocuklarını geri isteyen ailelerin sayısı artıyor

Güncelleme:

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat mücadelesine bir aile daha katılımıyla sayı 374'e yükseldi. Diyarbakır annelerinin oturma eylemi bin 599'uncu gününde devam ediyor.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat mücadelesine bir aile daha katılımıyla sayı 374'e yükseldi.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bin 599'uncu gününde kararlılıkla devam ediyor. Aileler evlat mücadelesini sürdürürken, bir anne daha çocuğunu terörün pençesinden kurtarmak için oturma eylemine katıldı.

HDP il binasının önünde elindeki çocuğu Mazlum'un fotoğrafıyla mücadeleye katılan anne Naciye Ercan, evladının 2018 yılında 21 yaşındayken kandırılarak dağa götürüldüğünü ileri sürdü.

Çocuğunu alana kadar HDP önündeki mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Ercan, "Oğlum 2018 yılında bana Aydın'a gideceğini söyledi. Sonradan öğrendik ki PKK terör örgütüne karışmış. Örgüte katıldığını da fotoğrafını görerek anladım. İstiyorum ki oğlum gelip devletine teslim olsun. Evladım gelmeden buradan bir yere ayrılmam. Oğlum, gel teslim ol. Seni çok özledim oğlum. Bir aydır çocuğumun dağda olduğunu öğrendim. Tek isteğim oğlumun teslim olmasıdır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır PKK Terör 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title