Haberler

Kilis'te Kaçak Kazı Yapan 13 Şüpheli Yakalandı

Güncelleme:

Erzincan ve Bayburt'tan yola çıkarak Kilis'te kaçak kazı yapan 13 şüpheli, jandarmanın operasyonuyla suçüstü yakalandı. Şüpheliler, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet' ve 'İzinsiz Kazı Yapma' suçlarından adliyeye sevk edilecek.

Define aramak için Erzincan ve Bayburt'tan yola çıkıp yaklaşık 700 kilometre yol giden 2 kişi Kilis'te kaçak kazı yaparken yakalandı.

Kilis'te 8 ayrı ilden toplanarak kaçak kazı yapan 13 şüpheli, jandarmanın operasyonunda kazdıkları kuyunun başında suçüstü yakalandı.

Kızılkent Köyü'nde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Ekiplerin operasyonu sonucu, Erzincan ve Bayburt'ta olmak üzere 8 ayrı ilden toplanan defineciler kepçe ile izinsiz kazı yaparken suçüstü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığına götürülen 13 şüphelinin 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet' ve 'İzinsiz Kazı Yapma' suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Erzincan Bayburt Kilis Çevre Güvenlik Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title