Haberler

ABD'de deprem gibi uçak gemisi şok testi

Güncelleme:

ABD'nin Florida eyaleti sahili açıklarında ABD Donanması, 18 bin 143 kilogram patlayıcı ile dünyanın en büyük ve en yeni uçak gemilerinden olan USS Gerald R Ford'un şok testini gerçekleştirdi.

ABD'nin Florida eyaleti sahili açıklarında ABD Donanması, 18 bin 143 kilogram patlayıcı ile dünyanın en büyük ve en yeni uçak gemilerinden olan USS Gerald R Ford'un şok testini gerçekleştirdi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, patlamayı 3.9 şiddetinde bir deprem olarak kaydetti.

ABD Donanması tarafından, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında gerçekleştirilen USS Gerald R Ford uçak gemisinin şok testine ait görüntüler izleyenleri hayrete düşürdü. Dünyanın en büyük ve en yeni uçak gemilerinden olan ve ABD Donanmasına ait USS Gerald R Ford'un savaş koşullarına dayanma kabiliyetini değerlendirmek için ABD Donanması tarafından, Florida sahilinin 161 kilometre açıklarında 18 bin 143 kilogram ağırlığında patlayıcı ile USS Gerald R Ford'un tam şok testi gerçekleştirildi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından yapılan açıklamada, yürütülen test kapsamında meydana gelen patlamanın 3.9 şiddetinde bir deprem olarak kayda geçtiği belirtildi.

Patlamanın, test alanındaki deniz yaşamının bilinen göç kalıplarına saygı göstererek çevresel azaltma gerekliliklerine uygun olduğunu kaydeden Donanma yetkilileri, "ABD donanması, savaş gemilerimizin savaşta karşılaşabilecekleri zorlu koşullar altında, zorlu görev gereksinimlerini karşılamaya devam edebileceğini doğrulamak adına patlayıcı kullanarak yeni gemi tasarımlarının şok denemelerini yürütmekte. Sınıfının ilk uçak gemisi, geminin savaş koşullarına dayanacak şekilde sertleştirilmesini sağlamak için gelişmiş bilgisayar modelleme yöntemleri, testler ve analizler kullanılarak tasarlandı ve bu şok denemeleri, geminin şok sertliğini doğrulamada kullanılan verileri sağlamakta" ifadelerini kullandı.

Şok testinin gerçekleştirildiği anlar ise ABD Donanması yetkilileri tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, meydana gelen patlamanın neden olduğu devasa şok dalgası ise dikkatleri üzerine çekti.

-İHA-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Florida Ford Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title