Haberler

Evlat Edinen Aileye 7 Yıl Sonra Şoke Eden Teklif! Çocuğu Geri İsteyip "Yeni Çocuk Ayarlayalım" Dediler

Güncelleme:

Çocuk Esirgeme Kurumu, biyolojik annenin isteği üzerine evlatlık verilen çocuğu 7 yıl sonra ailesinden geri aldı. Kurumun bunu yaparken aileye, "Size yeni çocuk ayarlayalım" demesi ise şoke etti.

Ankara'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, bir çiftin 2011'de Keçiören Çocuk Yetiştirme Yurdu'na başvurarak, 10 günlükken evlat edindikleri bebeği 7 yıl sonra biyolojik annesine geri verdi. Aile, hem kuruma hem de biyolojik anneye dava açarken, kurum kendilerine "Çocuğu biyolojik annesine verelim, size yeni çocuk ayarlayalım" dedi.

EVLAT EDİNDİKLERİ BEBEĞİ, 7 YIL SONRA BİYOLOJİK ANNE İSTEDİ

M.N.G. ve M.G. çifti 2011'de B.Ç.U.'yu 10 günlükken evlerine getirdi. Evlilik dışı ilişkiden dünyaya getirdiği bebeğini yetiştirme yurduna bırakan biyolojik anne ise yedi yıl sonra "Ben çocuğumu geri istiyorum" diyerek kuruma başvuruda bulundu.

"KORUYUCU AİLE OLUN"

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ndeki görevliler de B.Ç.U.'yu evlat edinmek amacıyla alan N.G. ve M.G. çiftine 'koruyucu aile' olma teklifinde bulundu. Bu teklifi kabul etmeyen aile ile biyolojik anne arasında dava devam ederken, mahkeme tedbir kararıyla B.Ç.U.'nun dava boyunca N.G.-M.G. çiftinde kalmasına karar verdi.

MAHKEME KARARINI ÇIKMADAN ÇOCUĞU, BİYOLOJİK ANNEYE VERDİLER

Ancak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ndeki görevliler önce itiraz ederek mahkemenin tedbir kararını kaldırdı, ardından okula gidip çocuğu alarak kuruma götürdü. Buradaki işlemlerin ardından B.Ç.U. biyolojik annesine teslim edilirken, üzerindeki şoku atlamayan çift hem kuruma hem de aileye tazminat davası açtı.

"ÇOCUĞA ONUN GERÇEK ANNESİ OLMADIĞIMI SÖYLEMEMİ İSTEDİLER"

B.Ç.U. okuldayken kendisine okul müdürü tarafından telefon edildiğini belirten N.G. şunları anlattı: "Müdür, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan gelen görevlilerin çocuğu biyolojik annesine götürmek istediklerini söyledi. Bir anda ne yapacağımı şaşırdım. Evden nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Çocuğu bizden alacaklarını, ardından da biyolojik annesine vereceklerini söylediler.

Oradaki görevlilere, yetkililere, 'Avukatım yok, eşim yok. Ben şu anda kendi kendime karar veremem' dedim. 'Tamam o zaman çocuğu kuruma götüreceğiz, orada üç gün psikolojik tedavi sürecinden geçecek' dediler. Benden onun gerçek annesi olmadığımı söylememi istediler. 'Allah aşkına nasıl söyleyeyim, ben söyleyemem' dedim."

"OLAY ÇOKTAN KURGULANMIŞ, BİYOLOJİK ANNE KAPIDAYDI"

Biyolojik anneye haber verilmediğini zannettiğini, kurumdan dışarı çıktığında ise biyolojik annenin dışarıda beklediğini gördüğünü iddia eden N.G., "Olay çoktan kurgulanmış. O da olayları dışarıdan takip ediyormuş" dedi.

"DAVA SÜRERKEN ÇOCUK, PAKET GİBİ TESLİM EDİLDİ"

N.G.-M.G. çiftinin avukatı Türkay Asma şunları söyledi:

"Kurum, bebeği biyolojik annesinden 'evlat edinmeye izin veriyorum' beyanı alarak 10 günlükken aileye teslim etmiştir. Aile, nüfus işlemine geçeceği sırada kurumun, çocuğu doğuran kadının onu geri istediği ve ona teslim etmeleri gerektiği bilgisiyle yıkılmıştır. Bu aşamada, kurumun çocuğun evlat edinilmesi için aldıkları koruma kararını kaldırdıkları da öğrenilmiştir.

Aile, gerek koruma kararının kaldırılmasına, gerekse çocuğun biyolojik anneye teslimine yönelik açtıkları davada aldıkları tedbir kararına rağmen çocuk okuldan polisle alınarak, biyolojik anneye paket gibi teslim edilmiştir. Kurum evlat edinmede kanuna aykırı şekilde rıza almakta, çocukların yasal evlat edinme işlemi başladığında bu nedenle davalar kaybedilmekte, çocuklar bağlandıkları ailelerden alınarak kendilerini terk eden ailelere teslim edilmektedir."

KURUMDAN ŞOKE EDEN TEKLİF: SİZE KIZ ÇOCUĞU VERELİM

Dosyalarına bakan kurum görevlisinin çocuğu biyolojik anneye teslim etmeye çalıştığını belirten çiftten M.G. ise, "Bize 'Bu çocuğu ailesine verelim, size 3-5 yaşlarında büyümüş bir kız çocuğu verelim' teklifinde bulundu. Kesinlikle kabul etmeyeceğimi dile getirdim" dedi.

"ÇOCUĞUMUZU ÇOK ÖZLEDİK"

B.Ç.U.'yu evlat edinmeden önce kurum ile 15 maddelik 'Evlat Edinme Sözleşmesi' imzaladıklarını söyleyen M.G., B.Ç.U.'yu biyolojik annesi tarafından açılan davalardan dolayı evlat edinme statüsüne geçiremediklerini dile getirdi. M.G. alınan çocuğu çok özlediklerini söyledi.

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Keçiören Ankara 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (19)

Ayıp be bu kadarsa olmaz:

Terk edilmiş bir bebeğe 7yıl bak sonra o gün gayri meşru bebek doğurup bakmayan kadın gelsin alsın. Devletin kurumları da bu olaylara alet olsun yazık değil mi o çocuğa.

41
0
yanıtYanıtla
Celal Aslan:

Çocuğun pisikolojisini bi düşünün be. Allah belasını versin o çoçuğu bu duruma düşüren biyolojik annesinin. Ben 3 gün şehir dışına çıkacak olsam çocuklarım gitme diye boynuma sarılıp ağlıyorken, siz bu çocuğu hiç tanımadığı birilerine 7 yıl sonra temelli nasıl verirsiniz.

30
1
yanıtYanıtla
polis:

Allah belanızı versin diyorum sadece. . . bir çocuğun 7 yıllık hayatını alt üst etmeye hakkınız yok aynı olayı bende yaşadım fakat 7 yaş çok erken yaşta sonrasında o çocuktan hiçbirşey bekleyemezsiniz. . . . .

28
0
yanıtYanıtla
aylin:

belki de biyolojik anne mücadelesini anca 7 senede kazanmış olabilir..

1
25
yanıtYanıtla
Cin kız:

yani anne bebeği verdi oradan mahkemeye gitti mi diyorsun

yanıt0
yanıt0
Aslı:

Bu lanet olası anne nerdeymiş yedi yıldır anne müsfettesi

25
1
yanıtYanıtla
Dogu:

Nasil Saçmalık Bu

20
0
yanıtYanıtla
Baba:

Bunuda yüzünüze gözünüze bulaştırmışsınızya yazıklar olsun

10
0
yanıtYanıtla
aylin:

aslıcım hemen anneye de lanet okumayalım..neler yaşadığını bilemeyiz..anne bakamadığı için geçici olarak oraya vermiştir..zaten kurum da sanırım biraz illagal olarak evlatlık vermiş...yalnız anlamadığım anne 7 sene boyunca neden ziyaret etmemiş?

0
9
yanıtYanıtla
Ankara:

Saçma. Alınan çocuk 1 yıl içinde evlat edinilir.7 yıl niye beklemişler

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title