Haberler

3. Nesil Cep Telefonları Bakanlar Kurulu'nda

Telekomünikasyon Kurumu (Tk) 3. Nesil Cep Teknolojisi ile İlgili Çalışmalarını Tamamlayıp, Paket Halinde Bakanlar Kurulu'na Sundu.

Telekomünikasyon Kurumu (TK) 3. nesil cep teknolojisi ile ilgili çalışmalarını tamamlayıp, paket halinde Bakanlar Kurulu'na sundu.

Mesajlaşma, internet erişimi ve yüksek hızda çoklu ortam haberleşme desteği gibi yenilikler getiren 3. nesil kablosuz telefon teknolojisi 3G'den en az 3 lisans verilmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Telekomünikasyon Kurumu, 3. nesil cep teknolojisi ile ilgili imtiyaz süresi, ihale yönetimi ve tarihine ilişkin görüşlerini Bakanlar Kurulu'na sundu. Telekomünikasyon Kurumu'nun, lisans bedeli için 500 milyon YTL'nin altında bir tutar tespit ettiği ve imtiyaz süresi de en fazla 25 yıl ile sınırlı tutması öngörülüyor. Teklifin paket halinde Bakanlar Kurulu'na sunulduğu bilgisini doğrulayan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Kurul, bu konularda gereken kararı alacak. Bakanlar Kurulu, tüm bu konularda Telekomünikasyon Kurumu'nun görüşlerine uyabilir de uymayabilir" dedi.

3. NESİL CEP TELEFONU NE GETİRECEK

2007 yılı içerisinde ihalesi yapılacak 3. Nesil Cep telefonları ile değişim teknolojiden daha çok içerikte olacak. Cep telefonları ile normal ses görüşmesinin yanında görüntü, internet ve data bağlantısı yapılacak. Buna bağlı olarak cep telefonlarının ekranları büyüyecek. 3. Nesil cep telefonu ile özellikle data haberleşmesinde daha hızlı bir erişim imkanı sağlarken en önemlisi de 2. Nesil olarak adlandırılan GSM teknolojisinden farklı hizmetler verecek. 3. Nesil Cep Telefonu sistemine geçildiğinde cep telefonu üzerinden televizyon izlenebilecek veya internetten istenilen film, video ya da reklam görüntüsü indirilebilecek. Haberleri takip edip, sinema, tiyatro programlarını izleme olanağı sunan mobil telefonlar ile içerik ağırlık kazanacak. Birinci Nesil olarak adlandırılan telli telefonlar dünyada yaklaşık 100 yıldır kullanılıyor ancak ikinci nesil 10 yıldır kullanılıyor. Üçüncü nesilin ardından teknolojideki gelişmelerle dördüncü nesilin de 5 yıl içerisinde gelmesi bekleniyor.

(SC-MAY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title