Haberler

246 Kurtuluş, 80 Kutlama Haftası ve Özel Gün Var

Türkiye'de, bir yılda 246 'Kurtuluş Günü', 80 'Kutlama Haftası' ve 'Özel Gün' bulunuyor. Kutlama haftası ve özel günler açısından en zengin aylar Mart, Mayıs ve Ekim ayları.

Türkiye'de, bir yılda 246 "Kurtuluş Günü", 80 "Kutlama Haftası" ve "Özel Gün" bulunuyor.

Kutlama haftası ve özel günler açısından en zengin aylar Mart, Mayıs ve Ekim ayları. Bu aylarda tam 11 özel gün ve hafta kutlanıyor.

Mart ayında Yeşilay Haftası, Ziya Gökalp Haftası, Orman Haftası, Kütüphane Haftası ve Vergi Haftası ayrıca Dünya Kadınlar Günü, Tıp Bayramı, Uluslar arası Irk Ayrımcılığı ile Mücadele Günü, Dünya Su Günü, Dünya Meteoroloji Günü kutlanıyor.

"Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası", "Müzecilik Haftası", "Hemşirelik Haftası", "Danıştay ve İdari Yargı Haftası" ve "Gençlik Haftası"nın yanı sıra Hıdrellez, Anneler Günü, Dünya Eczacılık Günü, Hava Şehitlerini Anma Günü, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı da Mayıs ayının özel günleri arasında yer alıyor.

Ekim ayında, Camiler Haftası, Ahilik Haftası, Kızılay Haftası ayrıca Dünya Çocuk Günü, Dünya Hayvanları Koruma Günü, Dünya Mimarlık Günü, Dünya Konut Günü, Dünya Standartlar Günü, Dünya Gıda Günü, Cumhuriyet Bayramı ve Dünya Tasarruf Günü kutlanıyor.

Mayıs ayını, 10 özel gün ve hafta ile Aralık, 9'ar özel gün ve haftayla da Nisan ve Kasım ayları izliyor. Özel gün ve haftalar açısından en hareketsiz aylar ise yalnızca Sevgililer Günü ve Sivil Savunma Günü kutlandığı Şubat ile 'Zafer Haftası'nın kutlandığı Ağustos.

Kutlanan 80 hafta ve özel günün önemli bölümünde sağlık konusu işleniyor. Bunlar arasında, "Dünya AIDS Günü", "Verem Haftası", "Cüzzam Haftası", "Kanserle Savaş Haftası", "Sağlık Haftası", "Organ Nakli Haftası" ve "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" bulunuyor.

    

-246 KURTULUŞ GÜNÜ-

Türkiye'de törenlerle kutlanan kurtuluş günlerinin sayısı da 246. Kurtuluş Günü kutlamalarının en yoğun olduğu ay ise Eylül ve Ege bölgesi. Eylül ayında toplam 104 kurtuluş günü bulunuyor. Eylül'ü 34 kurtuluş günüyle Kasım ayı, 29 günle Mart ve 23 günle de Şubat ayı izliyor. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

title