Haberler

2011 Bütçe Görüşmeleri: Genel Kurul'da 'Yağma' Tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda Devam Eden Bütçe Görüşmelerinde "Yağma' Tartışması Yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden Bütçe görüşmelerinde "yağma' tartışması yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Gedikli'nin konuşması esnasında MHP sıralarına dönerek söylediği "Keşke vakit olsa da bunları anlatsak, o dönemde yapılan yağmaları anlatsam, banka hortumlamalarını anlatsak, teşvik yağmalarını anlatsak, banker yağmalarını anlatsak" sözleri tartışma yarattı. Görüşmeler esnasında Gedikli ile MHP'li vekiller arasında sözlü tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2011 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı üzerine görüşmeler esnasında AKP Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Bülent Gedikli, Türkiye'nin 2009 yılında yaşanan küresel ekonomik krizden en az şekilde etkilendiğini söyledi. Gedikli bu dönemde kendilerini IMF ile anlaşmaya zorlayanlar olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin daha da kötü durumlara düşeceğini düşünen felaket tellallarının kötümser senaryoları ellerinde kalmıştır. Ekonomik krizin siyasal istikrarı bozmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğramıştır" dedi.

-"BAŞBAKANIMIZ IMF'YE DURACAĞI YERİ GÖSTERMİŞTİR"-

Küresel krizden Türkiye'nin "felaketsiz, kazasız, belasız' çıkma sebebinin AKP'nin siyasi vizyonu olduğuna vurgu yapan Gedikli şöyle devam etti:

"Sağlam bir siyasi irade, dünyayı iyi okuyan, ülkemizin bütün imkanlarını dünyaya iyi hissettiren bir iktidar iş başında olmasaydı kim bilir şimdi hangi uçurumdan yuvarlanacaktık Krizi yönetmek başlı başına bir marifettir. "Eski dönemler devam etseydi, böyle bir krizde yalvar yakar IMF'ye gidilirdi. IMF'den temin edilecek kaynağa göre tutum belirlenir, buna uygun reçetelerle ülke yeni bir meçhule doğru yol alırdı. Oysa bu sefer milletine inanan, milletinden güç alan bir hükümet önderliğinde kriz başarıyla yönetilmiştir. Bu krizde IMF karşısında ilk kez komplekssiz bir duruş sergilenmiş, cumhuriyet tarihinde ilk defa bir başbakan, Başbakanımız IMF'ye duracağı yeri göstermiştir. Bu krizde bu olmuştur. Bu yüksek bir idealin, siyasi bir kararlılık ve millete duyulan güvenin sonucudur."

-MHP'Lİ YILDIZ SALONU TERK ETTİ-

Gedikli konuşması sırasında sık sık muhalefet sıralarına dönerek daha önceki iktidarların ekonomi yönetiminde yaptıkları hatalara değindi. Bunun üzerine MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, "8 yıldır aynı şeyi söylüyorsunuz" diyerek Gedikli'nin konuşmasına tepki gösterdi.Bir süre Gedikli'nin konuşmasına oturduğu yerden yanıtlar veren Yıldız Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

Grup Başkanvekili Gedikli'nin konuşması sırasında MHP sıralarından itirazlar devam ederken, Gedikli, "isterseniz 2001 yılına gidelim. Merkez Bankası'nın o dönemde sattığı ucuz dövizlere gidelim. Nasıl satmış? Nasıl olmuş? isterseniz onlara kadar gidelim. Daha sonra o hükümetin yaptığı kanun değişikliklerine b ir bakalım. Bunları söylemeden elbette bu konuşmaları yapamazsınız" diye konuştu.

MHPli bir milletvekilinin 'Dedikodu yapmayın' şeklinde bağırması üzerine ise Gedikli, "Dedikodu değil, bunlar sabit. Yargı kararları var. Yapılan çalışmalar hakkında, o dönemde satılan dövizler hakkında. Değiştirdiğiniz kanun da ortada" yanıtını verdi.

-"SİZİN BORÇLARINIZI ÖDEDİK"-

Gedikli'nin konuşması uzun süre MHP'li milletvekilleri ile yapılan atışmalarla geçti. Cumuhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakanın krize teşhis koyduğunu ve 'Kriz bize teğet geçecek' dediğini ve haklı çıktığını söyleyen Gedikli, "Buna var mı itirazınız? Krizlerinde neler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Krize teşhis bile koyamadınız. Krizin altında kaldınız. Biz bu krizde IMF'den borç almayı bırakın, 23,5 milyar dolardan, 6 milyar dolara kadar borcu düşürdük. O dönemde sizin IMF'ye yaptığınız borçları ödedik" diyerek milletvekillerine tepki gösterdi.

"Muhalefet olarak siz bu duruşa alışık değilsiniz. Yapılanları anlamakta zorluk çektiniz" sözleriyle devam eden Gedikli, "Bu krizdeki anlayışsızlığınızı mazur görüyoruz. Çünkü ilk kez böyle bir hükümet, böyle bir başbakan gördünüz. Bu krizlerde farklı bir durum daha vardı. Diğer krizlerin bedelini fakir fukaraya ödettiniz. Önceki hükümetlerin yaptığı budur. Fırsatçılar servetlerine servet kattı. Acele etmeyin, borçlara da geleceğim, sıcak paraya da geleceğim. Siz fırsatçıların servetlerine servet kattırdınız. Stokçulara, dövize, faize oynayanlara para kazandırdınız. Yaptığınız buydu" diye konuştu.

-"POPÜLİZM DEĞİL YAĞMA"-

Gedikli konuşması sırasında ekonomideki 8.9'luk büyümenin "Kriz Türkiye'yi teğet geçmedi' diyenlerin "kulağına küpe olarak taktığını' söyledi. MHP sıralarına dönerek ""Popülizme ihtiyaç duymuyoruz. Ama 3 Kasım'dan önce yapılan popülizmi de çok iyi biliyoruz. Keşke vakit olsa da bunları anlatsak, o dönemde yapılan yağmaları anlatsam, banka hortumlamalarını anlatsak, teşvik yağmalarını anlatsak, banker yağmalarını anlatsak... Neler görürsünüz orada neler?" diyen Gedikli'ye MHP'li bir vekil "Yağmanın daniskasını siz yaptınız" sözleriyle yanıt verdi. Gedikli ise bu söz üzerine "3 Kasım öncesine "popülizm' demekle lütuf yaptım tabi. Yağma dememiz lazım, ne popülizmi" dedi.(ANKA)

(ZHR/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title