Haberler

2009 Atletizm Gecesi Yapıldı

74. Büyük Atatürk Koşusu'nda Dereceye Girenlere ve Yılın Başarılı Sporcularına Ödülleri Verildi.

2009 Atletizm Gecesi, TBMM Tören Salonu'nda yapıldı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski bakanlar, genel müdürlük teşkilatı, antrenörler, sporcular ve atletizm camiasının önde gelen isimlerinin katıldığı gecede, bugün koşulan 74. Büyük Atatürk Koşusu'nda dereceye girenlere ve yılın başarılı sporcularına ödülleri verildi.

Gecede bir konuşma yapan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 27 Aralık tarihinin Türkiye tarihinde büyük bir önem taşıdığını söyledi.

TBMM'nin açılışına giden yolun geçmişte 27 Aralık tarihinde atıldığının altını çizen Şahin, şöyle konuştu:

''Bugün, 74. Atatürk Koşusu koşuldu. Bugün yapılan bu koşunun bence anlamı daha da büyüktü. Çünkü TBMM'nin 90. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Şimdiden kutlamalara başladık. Federasyonlarımızla ortak organizasyonlar yapıyoruz. Hedefimiz, Türk sporunu daha da ilerilere taşımaktır.''

Şahin, Atatürk Koşusu'nun son derece anlamlı bir organizasyon olduğunu kaydederek, ''Bu koşuyu, daha cazip hale getirmemiz ve uluslararası düzeye taşımamız gerekiyor. Meclis olarak, böyle bir projeye destek olmak isteriz'' dedi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise sporun herkesin ortak tutkusu olduğunu belirterek, Türkiye'nin, son yıllarda önemli organizasyonlara imza attığını söyledi.

Sporun gelişiminde katkısı olan herkese teşekkür eden Özak, ''Şimdi bu bayrağı biz devraldık. Göreve geldiğimiz günden itibaren Türk sporunu daha da yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Artık Türkiye bu işi yapar mı sorusu sorulmuyor, Türkiye bu işi iyi yapar deniyor. Asıl hedefimiz, 2020 Olimpiyat Oyunları'nı Türkiye'de düzenlemek. Daha çok sporcusu uluslararası arenada başarılı olan bir Türk gençliği için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kupa törenine geçildi. 74. Büyük Atatürk Koşusu'nu kazanan sporculara ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Atletizm Birliği tarafından ''Yılın Kadın Lideri'' seçilen TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan'a beratını TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, yılın bayan ve erkek sporcuları Karin Melis Mey ve Fatih Avan'a ödüllerini Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül verdi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title