Haberler

2008 Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü'ne Başvurular Başladı

Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü'nün 2008 Yılı Araştırma Konusu "Bugünkü Türkiye'nin Kültürü, Kurumları ve Değerlerinde Osmanlı Mirası" Olarak Belirlendi.

Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü'nün 2008 yılı araştırma konusu "Bugünkü Türkiye'nin Kültürü, Kurumları ve Değerlerinde Osmanlı Mirası" olarak belirlendi.

Sabancı Üniversitesi ve Brookings Institution işbirliğiyle düzenlenen araştırma ödülü katılımcılarının çalışmalarında, günümüz Türkiye'sinin kültürü ve/veya kurumları ve/veya değerlerinde Osmanlı mirasının yansımalarını incelemeleri bekleniyor. Ödül, birinciye 20 bin ABD Doları, ikinciye 10 bin ABD doları ve üçüncüye ise 5 bin ABD doları olarak belirlendi.

Sabancı Üniversitesi ve Brookings Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Araştırma Ödülü'nün 2008 yılı konusu "Bugünkü Türkiye'nin Kültürü, Kurumları ve Değerlerinde Osmanlı Mirası" olarak belirlendi. Yarışma için son başvuru tarihinin 31 Ocak 2008 olduğu belirtildi. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Yarışma katılımcılarının çalışmalarında, günümüz Türkiye'sinin kültürü ve/veya kurumları ve/veya değerlerinde Osmanlı mirasının yansımalarını incelemeleri bekleniyor.

Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, hukuk, sosyoloji, tarih, kamu yönetimi, edebiyat gibi pek çok alanda, konuyla ilgili olarak yazılmış makalelerle başvurulması teşvik ediliyor. Makalelerin mutlaka belirtilen alanlardan birinde yazılmış olma şartı aranmayacak; konuyla ilgili olması koşuluyla başka disiplinlerden yapılacak başvurular da kabul edilecek. Jüri değerlendirmesinde, önde gelen akademik yayınlarda yayınlanma potansiyeli taşıyan çalışmalara öncelik verecek. Başvuru koşulları ise şöyle:

"Yarışmaya katılacak tüm çalışmaların, daha önce yayınlanmamış, yeni ve özgün olması; başlık, dipnotlar ve referanslar dahil 8000 sözcüğü aşmayacak uzunlukta ve İngilizce olarak hazırlanması; e-postaya eklenmiş word veya pdf belgesi formatında sabanciaward@sabanciuniv.edu ve amoffatt@brookings.edu mail adreslerine eş zamanlı olarak iletilmesi gerekmektedir. Çalışmaların ayrıca Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi, 81474, Orhanlı-Tuzla, İstanbul adresine elden ya da posta ile ulaştırılması;

çalışma sahibinin adı, soyadı, kurumu, yazışma ve e-mail adresi ile varsa diğer iletişim bilgilerinin açıkça belirtilmiş olması gerekiyor."

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine, 2008'de üçüncüsü verilecek olan Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü, Türk ve İslam sanatı, Türkiye'nin tarihi, ekonomisi, sosyolojisi gibi alanları kapsıyor. Sabancı Üniversitesi ve Amerika'nın en saygın düşünce ve araştırma merkezlerinden Brookings Institution işbirliğiyle düzenlenen "Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü"ne katılan çalışmalar uluslararası alanda tanınan yerli ve yabancı uzmanlardan oluşacak bir

jüri tarafından değerlendirilmektedir.

(LK-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title