Haberler

2. Kamu Bilişim Zirvesi - 2. Gün Oturumları

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, Kamu Bilişimcileri Derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği "Kamu Bilişim Zirvesi" ikinci gün oturumlarıyla sürüyor.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, Kamu Bilişimcileri Derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği "Kamu Bilişim Zirvesi" ikinci gün oturumlarıyla sürüyor.

"Potansiyelini Bilişimle Keşfet" sloganıyla Belek turizm merkezinde Gloria Golf Resort'te düzenlenen "2. Kamu Bilişim Zirvesi"nde, bilişim alanındaki yenilikler, marka, şu ana kadar geliştirilen çalışmalarla gelecekteki teknolojiler konuları ele alınıyor.

AA'nın global iletişim ortağı olduğu zirvede, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Huzeyfe Yılmaz moderatörlüğünde, RTÜK Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Muhsin Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Öğütcen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Siber Güvenlik ve Koruma Proje Müdürü Mustafa Özçelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü Siber Güvenlik Daire Başkanı İlhan Kesgin'in katılımıyla panel gerçekleştirildi.

Yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğütcen, dijital bakanlık olarak e-devlet kapısından birçok hizmeti verebildiklerini belirtti.

Yeni başlangıçlar yaptıklarını ifade eden Öğütcen, "Hizmetleri dijitalleştirerek, insanların hizmetine sunmak için adımlar atıyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni yatırım sayesinde insanlar ihtiyaç duyduğu 178 hizmeti dijital ortamda alabilecek. Bununla ilgili bakanlıklar arası 40 protokol gerçekleştirdik. Kişiler, ihtiyaç duyduğu 7 genel müdürlüğümüze bağlı hizmeti direkt buradan alabiliyor." diye konuştu.

Söz konusu yatırımın yakında tanıtımını yapacaklarını anlatan Öğütcen, dijital yatırım sayesinde kişilerin T.C. kimlik numaralarıyla girip, bütün işlemlerini yapabileceğini bildirdi.

"Siber güvenlik alanında markalaşmamız gerekiyor"

SSM Siber Güvenlik ve Koruma Proje Müdürü Özçelik de siber güvenlik alanının çok önemli olduğunu, bu alanda firma sayılarının artması gerektiğini kaydetti.

Dünyada siber güvenlik alanına yönelik önemli kümelenmeler olduğuna dikkati çeken Özçelik, "En büyük kümelenme Hollanda'da var, 15 bin uzmanın çalıştığı, 7 milyar avro cirosu olan bir kümelenme." diye konuştu.

Özçelik, bu alanda İngiltere'nin de ikinci sırada yer aldığını aktardı.

Siber güvenlik alanında markalaşmak gerektiğini dile getiren Özçelik, Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak teknoloji konusunda danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Kendilerine gelen birçok firmayı siber güvenlik alanına yönlendirdiklerini vurgulayan Özçelik, teknolojik yatırımlara ciddi destekler söz konusu olduğunu ifade etti.

Verimliliği artırmak gerektiğini anlatan Özçelik, yerli ve yabancı yatırımcının Türkiye'ye çekilmesinin önem arz ettiğini kaydetti.

Siber Güvenlik Daire Başkanı Kesgin ise e-devlet ve siber güvenlik konusunda strateji eylem planı hazırladıklarını, kurumlara gerçek anlamda saldırılar yapıldığını dile getirdi.

Siber saldırıların açık bulma yönünde yapıldığını anlatan Kesgin, 32 kurumun katılımıyla siber güvenlik alanında bir tatbikat gerçekleştireceklerini ifade etti.

Panelin ardından, katılımcılara plaket verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Özçelik Bilişim Zirvesi Belek Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title