Haberler

12 Mayıs 2012 Galatasaray-Fenerbahçe maçı | 12 Mayıs 2012'de ne oldu?

Güncelleme:

12 Mayıs 2012 Galatasaray-Fenerbahçe maçı... Galatasaraylıların övünç kaynağı, Fenerbahçelilerin ise hatırlamak istemediği bir gün. Bitmek bilmeyen bir sezonun ve yüksek tansiyonlu maçların ardından kupaya ulaşan Galatasaray ve geçen senenin şampiyonu Fenerbahçe arasında o dönemlerde neler yaşandı gelin hatırlayalım... Peki, 12 Mayıs 2012'de ne oldu?

12 MAYIS 2021'DE NE OLDU?

Fenerbahçe ve Galatasaray 12 Mayıs 2012' de Kadıköy'de şampiyonluk mücadelesine çıkmış; maçın ardından polis ile taraftar arasında büyük olaylar yaşanmıştı. Olaylar sonrasında onlarca kişi gözaltına alınmış ve görülen ilk davada olaylar saha içi ve saha dışı olarak ikiye ayrılmıştı. Ayrıca tutuklanan 48 kişiden 46'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış sadece Ediz Bilal Yakışan ve Hasan Cem Çiçek benzin istasyonunun önünde polis arabası yakma şüphesiyle tutuklu olarak yargılanmalarına karar verilmişti.

12 Mayıs 2012 Galatasaray-Fenerbahçe maçı | 12 Mayıs 2012'de ne oldu?

2010-2011 sezonunu Fenerbahçe'nin oldukça gerisinde bitiren Galatasaray, yepyeni bir takım ve yönetimle 2011-2012 sezonuna girmişti. Adnan Polat'ın yerine gelen Ünal Aysal rekor farkla yeni başkan seçilmiş, Galatasaray tarihinde önemli bir dönüm noktası gerçekleşmişti. Yeni Başkan Aysal'ın teknik direktörlüğe Fatih Terim'i getirmesi ve 3. İmparator döneminin başlamasına vesile olması şampiyonluğu tetikleyen önemli faktörlerden olmuştu.

Galatasaray'ın Rönesans'ı

Elmander, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Tomáš Ujfaluši, Muslera, Melo, Eboue, Engin Baytar yaz transfer döneminde kadroya katılan isimler oldu. Eski kadrodan sözleşme yenilenen tek isim Gökhan Zan'dı. Bu dönem adeta Galatasaray'ın Rönesans'ıydı. Birçok şey değişmiş, Terim teknik kadroya eski oyuncularını dahil etmişti.

Fenerbahçe'de durumlar karmaşık

Fenerbahçe ise 2010-2011 sezonunda fırtına gibi esmiş, son 17 maçının 16'sını kazanarak şampiyonluğa ulaşmıştı. Yaz aylarında yaşanan problemlerden ötürü kadrosundaki birçok değerli oyuncuyu kaybeden Kanarya da yeni bir yapılanmaya gitmiş ve yeni isimlerle sözleşme imzalamıştı.

12 Mayıs 2012 Galatasaray-Fenerbahçe maçı | 12 Mayıs 2012'de ne oldu?

Zor zamanlar

Yaşadığı mali sıkıntılar sebebiyle büyük transferlere imza atamayan Sarı-Lacivertli ekip Henri Bienvenu gibi ezeli rakibi Galatasaray'ın kadrosuna kattığı isimlerin yanında sönük isimlerle anlaşmıştı. Kanarya'yı ilerleyen zamanda zor günler bekliyordu.

Galatasaray normal sezonda kaybetmedi

2011-2012 sezonunda ilk derbide Galatasaray, Türk Telekom Arena'da, Eboue, Elmander ve Melo'nun golleriyle rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 bozguna uğrattı. Mart'ın 17'sinde yapılan ikinci derbide ise Sow ve Alex'in muazzam golleriyle galibiyete çok yakın olan Fenerbahçe, üstünlüğü koruyamayarak 2-2'lik beraberliğe razı oldu. Böylece Galatasaray normal sezonda Fenerbahçe'ye hiç kaybetmemiş oldu.

Seri 2012'de biter miydi?

Hatta o maçta son dakikada Milan Baros'un gönderdiği top direk yerine ağlarla buluşmuş olsaydı, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de uzun süre devam etmiş olan galibiyet serisi 2012'de sona erecekti. Ama seri 2020'ye kadar uzadı.

Heyecan had safhada!

2011 senesinde gerçekleşen olaylar neticesinde 2012 senesinde şampiyonu belirmek için ligi ilk 4'te bitiren takımlar arasında play-off maçları oynandı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un arasında hafta sonları gerçekleşen maçlar heyecanı had safhaya taşımıştı.

Oynayan Galatasaray kazanan Fenerbahçe

Süper Final adı verilen play-off'larda ilk Fenerbahçe-Galatasaray maçı Türk Telekom Arena'da gerçekleşti. Galatasaray'ın baskın bir futbol oynamasına ve birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen Sarı Kanarya, Ziegler ve Stoch'un golleriyle maçı 2-1 kazanmasını bildi.

Muslera geçilmez

İkinci karşılaşmada ise her şey çok farklıydı. Fatih Terim ve ekibine şampiyon olmak için beraberlik dahi yetiyordu. Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan maçta Fenerbahçe birçok pozisyon yakalasa da Uruguaylı kaleci Muslera'yı geçemedi.

Şampiyon Galatasaray

0-0 biten maçın ardından Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sahasında kupa kaldırma başarısı elde eden Sarı-Kırmızılı ekip kutlamasını basın flaşlarıyla yapmak zorunda kaldı.

12 Mayıs 2012 Galatasaray-Fenerbahçe maçı | 12 Mayıs 2012'de ne oldu?

Senelerdir konuşulan ve tartışmalara sebep olan bu olay gerçekleşeli bugün tam 8 sene oldu. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak o günleri üzülerek hatırlıyorum elbette. Maç sonu gerçekleşmiş üzücü hadiselerden bahsetmek istemiyorum bile. Ama yiğidi öldür hakkını yeme, tüm sene boyunca bizden daha iyi futbol oynadıklarını kabul etmek gerek. Haliyle de anıp kutlamak en büyük hakları.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Galatasaray Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title