Haberler

10'uncu Uluslararası İş Forumu Kongresi... -Müsiad Tarafından, 22-25 Kasım Arasında Kongre, 23-26 Kasım Tarihleri Arasında da Fuar Düzenlenecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) Tarafından Düzenlenecek "10'uncu Uluslararası İş Forumu (Ibf) Kongresi" 22-25 Kasım, "11'inci Müsiad Uluslararası Fuarı" da 23-26 Kasım Tarihleri Arasında İstanbul'da Yapılacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenecek ''10'uncu Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'' 22-25 Kasım, ''11'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı'' da 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.

CNR Expo Center Fuar Merkezi ve Grand Cevahir Otelde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ve İpek Yolunun tarihi misyonunun günümüze taşınacağı uluslararası iki organizasyona, 50 ülkeden 1.500 civarında yabancı iş adamı ve devlet adamı ile 2 bin 700 MÜSİAD üyesi katılacak.

Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmasının beklendiği kongre ve fuara, İslam Ticaret ve Sanayi Odası, İslam Kalkınma Bankası ve İKÖ başkanlarının yanı sıra Suriye, Mısır, Kuveyt, BAE, Suudi Arabistan, Cezayir, Fas, İran, Pakistan, Kazakistan, G. Afrika, Avustralya ve Singapur'dan bakanlar ve oda başkanlarının katılımı bekleniyor.

''Afro-Avrasya'nın Ticaret ve Yatırım Arenası'' olarak nitelendirilen IBF'nin bu yılki ana teması ''İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Üyeleri Arasındaki Yatırım Ortaklıkları'' olarak belirlendi.

Forumda, İKÖ üyesi 57 ülkenin ekonomik işbirliği ve ortak yatırımların önündeki engellerin nasıl kaldırılabileceği konuşulacak.

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da özel davetli olarak katılacağı forumun, petrol zengini Körfez sermayesi ile Anadolu Kaplanları arasındaki ortak yatırımları tetiklemesi bekleniyor.

Bu yıl, ''21. Yüzyılın İpek Yolu'' konseptiyle tasarlanan fuar ise 23-26 Kasım tarihleri arasında CNR Expo'da 4 bine yakın yerli ve yabancı iş adamını buluşturacak. Ana teması ''Rekabetin İtici Gücü Yenilikçilik'' olarak belirlenen Afro-Avrasya'nın en büyük referans fuarını Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen açacak.

27 bin metrekarelik kapalı alanda 350 firmanın katılımıyla gerçekleşecek fuarı bu yıl 150 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

-REEL EKONOMİYE 2 MİLYAR DOLAR KATKI-

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, organizasyonun ilk ayağını, 50'si yabancı 350 firmanın katılacağı ''Uluslararası Güç Birliği Fuarı''nın, ikinci ayağını ise 15 ülkeden başbakan ve bakanların katılımının beklendiği uluslararası iş forumunun oluşturduğunu belirtti.

Fuar ve forumun; İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), ve İslam Kalkınma Bankasının (İKB) yanı sıra DTM, KOSGEB, İTO, İBB ve THY'nin desteğiyle gerçekleştirileceğini bildiren Bolat, organizasyonla hem ülke tanıtımına hem de yapılacak ticaret ve yatırım bağlantılarıyla reel ekonomiye en az 2 milyar dolarlık katkı sağlanacağını vurguladı.

-SURİYE PARTNER ÜLKE-

MÜSİAD Başkanı, Türkiye'ye her yıl 8-10 milyar dolar Körfez sermayesi çekmenin mümkün olduğunu, 10. IBF Kongresi'nin, son yıllarda rotasını Türkiye'ye çeviren petrol zengini Körfez sermayesi ile küresel pazarları zorlamaya başlayan Anadolu Kaplanları arasındaki ortak yatırımları tetikleyeceğini belirtti.

Bolat, IBF kongresinde Türkiye'nin yabancı sanayi ve portföy yatırımlarını çekebilmesi için ticari avantajlarına ilişkin sunumlar ve ikili görüşmeler yapılacağını vurguladı.

Her yıl fuar öncesinde bir ''partner ülke'' seçildiğini hatırlatan Ömer Bolat, 2006'nın ''partner ülke''sinin Suriye olduğunu kaydetti.

Ömer Bolat, Suriye Başbakan Yardımcısı Dr. Abdullah Dardari'nin 100 iş adamıyla katılacağı fuarda 400 metrekarelik alanda ''Şam Ticaret Köyü'' kurulacağını, ülkeye has ürün ve hizmetlerin sergileneceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title