Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (Ggc) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısı ile Bir Basın Açıklaması Yaptı. Kocaman Açıklamasında, Bilişim ve Teknolojinin Baş Döndürücü Bir Hızla Değiştiğini Belirterek, "Günümüzde Gazetecilerin Çalışma Koşulları Ne Yazık Ki Gelişimin Gerisinde Kalmıştır" Dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile bir basın açıklaması yaptı. Kocaman açıklamasında, bilişim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiğini belirterek, "Günümüzde gazetecilerin çalışma koşulları ne yazık ki gelişimin gerisinde kalmıştır" dedi.

Kocaman yaptığı yazılı açıklamada, bağımsız ve yansız basının olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilmeyeceğini ifade ederek, demokrasinin sağlıklı işlemesi ve demokratik kültürün toplumun tüm katmanlarında tam olarak yerleşmesi için özgür bir medya ortamının elzem olduğunu söyledi. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğine dikkat çeken Kocaman, "Her şartta ve her koşulda görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan medya mensupları, doğal olarak her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanları son derece önemli bir hale gelmiştir. 212 sayılı yasa ile bu sorunlarımıza sınırlı ölçüde de olsa çözüm bulunmak istenmiştir. Ancak bilişim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde gazetecilerin çalışma koşulları, ne yazık ki bu gelişimin gerisinde kalmıştır" ifadelerini kullandı.

212 sayılı yasanın gelinen noktada basın çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap vermediğini ve çağın gerisinde kaldığını savunan Kocaman, "Fikir işçilerinin sahip olduğu sosyal hakların, çıkarılacak daha kapsamlı bir yasa ile güvence altına alınması gerekmektedir. Düşüncenin suç sayıldığı, gazetecilerin astronomik boyutta para cezalarına çarptırıldığı, ekranların maddi ve manevi baskı altında olduğu bir ortamda basın bayramının iyi duygularla kutlanması imkan dışıdır. 10 Ocak'ı karamsar duygular içinde kutluyoruz. Basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması medyaya güç kazandıracaktır" dedi.

(TB-ST-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title