Haberler

1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları Paneli Gerçekleşti

Çanakkale’de, Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü’nün 20. yılında ilan edilen ‘Troya Yılı’ nda, antik şehrin destanını yazan görme engelli ozan Homeros anısına, dünyadaki kardeşliğe vurgu yapan 1.

Çanakkale'de, Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü'nün 20. yılında ilan edilen 'Troya Yılı' nda, antik şehrin destanını yazan görme engelli ozan Homeros anısına, dünyadaki kardeşliğe vurgu yapan 1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları Paneli ÇOMÜ Troia Kültür Merkezinde yapıldı.

Çanakkale Valiliği himayelerinde ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Dünya Körler Birliği Başkanı Dr. Fredric K. Schröeder, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Battal, 20'yi aşkın ülkeden ve Türkiye'nin dört bir yanından 250 görme engelli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından panel, açılış konuşmaları ile devam etti.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Battal, bu projeye başından beri inanarak, destek olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'e ve projede görev alan tüm üniversite personeline teşekkür etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü'nün 20. yılında ilan edilen 2018 Troya Yılı'nın başından beri uluslararası ve ulusal bazda çok sayıda proje gerçekleştirildiğini belirterek, burada amacın başta Türkiye'nin sonra Çanakkale ve Troya'nın dünyaya tanıtılmasını ve bir farkındalık oluşturulması sağlamak olduğunu dile getirdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Rektör Vekili Görün, 1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları Panelinin sevgiye, kardeşliğe, barışa katkı sunmasını diledi.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yunus Eryaman ise açılış konuşmasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hakkında kısa bilgiler vererek 2018 Troya Yılı kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde devam eden üç proje daha yönettiğini söyledi. Prof. Dr. Yunus Eryaman, "Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan üniversitelerde 2018 Troya Yılı kapsamında projeler yönetiyorum. Bunlar Harvard Üniversitesi, Hamburg Üniversitesi ve Polonya'nın Krakow üniversitesi. Ancak şunu söylemeliyim ki benim için en dikkat çekici ve en etkileyici proje Homeros Okumaları projesi oldu" dedi.

Ardından Prof. Dr. Eryaman moderatörlüğünde iki oturum şeklinde yapılan panele geçildi. Panel, soru ve cevap bölümün ardından sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title