Haberler

Zincir marketten pes dedirten indirim! 5 litrelik yağın fiyatını sadece 1 TL düşürdüler

Güncelleme:

Zincir marketler, dolar kurundaki düşüş sonrası üst üste indirim açıklaması yapmıştı. Ancak vatandaş indirimlerin etiketlere yansımamasından şikayetçi. Türkiye'nin önde gelen bir zincir marketinde yapılan indirim vatandaşı çileden çıkartacak cinsten. Ünlü market zinciri, 5 litrelik ayçiçeği yağında sadece 1 lira indirim yaptı. 22 Aralık'ta 109.90'dan satılan yağ, 1 Ocak itibarıyla 108.90'dan satılmaya başlandı.

Son dönemde gıda fiyatlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Dövizdeki artışı bahane edip fiyat artıranlar, ne yazık ki kurdaki düşüş sonrası aynı hızla fiyat indirmedi.

ERDOĞAN İNDİRİM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan aralık ayında yaptığı açıklamayla firmalara indirim çağrısı yapmıştı. Erdoğan, "Maliyetlerden bağımsız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Buradan herkese sesleniyorum; günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Dolardaki artışları hangi oranla yükseltiyorlarsa şimdi geri indirmelerini istiyoruz. İndirimlere başlayanlar var. Yükselişteki hıza ulaşmalarını istiyoruz. İndirimler gerçekleşmezse bakanlıklarımız ellerindeki tüm imkanlarla fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerlerine gidecek." ifadelerini kullanmıştı.

İNDİRİMLER ETİKETLERE YANSIMADI

Erdoğan'ın çağrısı sonrası zincir marketler üst üste indirim açıklaması yapmıştı. Marketler fiyatlarda yüzde 30'lara varan indirime gittiğini duyurdu. Ancak markete giden vatandaşlar, etiketlerde bir indirim olmamasından şikayetçi.

Zincir marketten pes dedirten indirim! 5 litrelik yağın fiyatını sadece 1 TL düşürdüler

5 LİTRELİK YAĞDA 1 LİRA İNDİRİM

Türkiye'nin önde gelen bir zincir marketinden gelen indirim haberi ise vatandaşı çileden çıkartacak cinsten. 22 Aralık tarihinde 5 litrelik ayçiçek yağını 109.90'dan satan zincir market, 1 Ocak tarihinde aynı marka yağda indirime gitti. Ancak indirim miktarı hayal kırıklığı yaratacak cinsten. Fiyatı 1 lira düşüren zincir market, yeni yılla birlikte söz konusu yağı 108.90'dan satmaya başladı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ayçiçek Yağı Haberler

500

Yorumlar (31)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Marketlerde zerre kadar suç yok ki, bütün suç halkımızda. 10 gün kesinlikle marketler ciddi boykot edilip bir kişi bile gitmeyecek. o kadar gıda ellerinde kalıp bozulsun nasıl zarar ediyorlar o zaman görecekler vatandaşla dalga geçmeyi..

260
39
yanıtYanıtla
ERKAN :

İYİDE NEDEN SADECE MARKETLER SUÇLU OLDU Kİ? ELEKTİRĞE GAZA BENZİNE VERGİYE HERŞEYE ZAM GELDİ. ŞİMDİ EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞMAK LAZIM HERKESİN MALİYETİ ARTTI. DEVLETİN MARKETLERİNDE DURUM FARKLI DEĞİL Kİ. YAPSIN BAKALIM TARIM KREDİ 5LT YAĞI 60 TL GÖRELİM

yanıt57
yanıt6
Fakır:

denetleme mekanizması yok, herkes kafasına göre fiyat biçiyor, olan vatandaşa oluyor.

168
24
yanıtYanıtla
Sm57:

Eğri oturup doğru konuşalım tarım kredinin ürünleri hala zincir marketten pahalı maalesef. Bence üretim yapan firmalarda fahiş fiyattan rahatsızlardır. Tavsiyem bu firmalara sütaş gibi bütün ürünlerine satış fiyatı yazsın fahiş fiyatın önüne geçilebilir bence ayrıca bimde aralık ayında sıvı yağ 129 liraydı bimde gramajlara bakmak lazım 4.5 kilo yağ 1.5 kilo otomatik gibi bunlar bime özel ürünlerdir ama yinede piyasadaki en uygun market tarım kredi olması gerekirken maalesef bimdir.

100
24
yanıtYanıtla
ismail bey :

Marketçi aldığı malı niye ucuza versinki ? İkinci el arabada ucuzlayacak diyorlar mesela. Siz elinizdeki arabayı 50 bine alıp, 40 bine satarmısınız ? Bu arada Ben uygulama indirdim.yağı en fazla 65 tl den aldım.

30
73
yanıtYanıtla
Sedat Taşören:

Şuan yağı o fiyata alabilmen imkansız

yanıt0
yanıt1
Yalan Dünya:

hacım sen 65 e ne aldın ? 2 litre yag mı ?

yanıt1
yanıt0
Sefer Altunbulak:

öyle acınası aciz bir devletimiz var ki marketler bile sallamıyor. bizim devletin gücü ancak parası olmayana yeter.

76
10
yanıtYanıtla
Nartin Mortinoğlu :

Daha en istiyonuz litrede 20 kuruş indirim. Yaparsa AKP yapar.

55
14
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

marketler stok yaptıgında dolar artıgında etiketlere zam yaptıgında tepki ile, dolar düştüğünde etiketlerede indirim yerine aynı veya daha ustu fiyatda neden göstermelik konuşmalar oldu hukumetde.marketler takmıyor mu yoksa anlaşmalı bir şekildde milletin kanınımı emiyorlar. milletin üstünde ne kurum ne makam vardır.artık farkına varsınlar.

59
7
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title