Haberler

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Öztürk 11 Aylık Çalışma Dönemini Anlattı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Tuncay Öztürk, bir toplantı düzenleyerek göreve geldiği günden bugüne 11 aylık dönemde yapılan çalışmaları anlattı.

Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kentpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Tuncay Öztürk, Genel Sekreter Yardımcıları Cahit Bekir Kayhan, Sadık Şahin, Suat Koçak, Yozgat Devlet Hastanesi Yöneticisi Taner Pelitli ve Genel Sekreterlik Uzmanları ile Yozgat'ta görev yapan basın mensupları katıldı. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Tuncay Öztürk, Yozgat'ta sağlık alanında çok büyük gelişmeler yaşandığını ve en son olarak 475 yataklı kamu özel ortaklığı ile araştırma hastanesinin temelinin atıldığını söyledi. Kendilerini Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde göreve geleli 11 ay olduğunu ifade eden Öztürk, "Geldiğimizde yönetimimizi oluşturduktan sonra belirli aralıklarla hastanelerimizi ziyaret ederek eksiklerini tespit edip onları gidermeye ve sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hastaneler sürekli ve 24 saat kesintisiz hizmet veren kurumlardır. Bu sebeple sistemli çalışmak zorundayız ve sağlık hizmeti aksamayı kabul etmez" dedi.

Yozgat Devlet Hastanesi'nin fiziki olarak yetersiz olduğunu ancak bunu en iyi şekilde değerlendirmek zorunda olduklarını vurgulayan Dr. Öztürk, "Fiziki şartlarımız yetersiz olmasına karşılık yeni hizmetlerimizi, yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yoğun bakım ünite ve yatak sayımızı artırdık ve yenileriyle de artırmaya devam ediyoruz. Hastanemizde hamile ve doğum yapmasına kısa süre kalan anneler anne otelleri oluşturduk. Doğuma bir hafta kala anneler hastanemize alınıyor. Bunun dışında yine doğumdan sonra çocuklar kuvözde kalmak zorunda kalırsa anneler yine bu odaları kullanıyor. Yine bölgesel kanser taramaları yapar ilk altı ayda 280 vaka bildirimi yapılmıştır. Evde sağlık hizmetlerimiz sürüyor. Şuna kadar 550 hastaya ulaştık ve evde hizmetini sunuyoruz. Yine özürlü ve yatalak hastalar için ağız ve diş sağlığı hizmeti vermeye başladık. Prametüre bebeklerde olabilecek körlüklere karşı göz taraması yapıyoruz. Uyku hastalıkları tanı ve tedavi merkezi kurduk ve geliştireceğiz. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kurduk ve psikolojik sorunu olan vatandaşlarımıza sosyal terapi uyguluyoruz. Bunun yanında daha bir çok hizmetleri halkımıza sunuyoruz" diye konuştu.

"17.00-20.00 SAATLERİ ARASINDA 9 BRANŞTA POLİKLİNİK HİZMETİ VERİYORUZ"

Yozgat Devlet Hastanesinde 9 branşta poliklinik hizmetlerini 17.00 ile 20.00 arasında da sunduklarını ifade eden Öztürk, "Bu hizmet vatandaşımız açısından çok önemli bir hizmettir. Gündür poliklinik hizmeti almayan vatandaşlarımız akşam rahat bir şekilde aynı hizmetten yararlanmaktadır. Ancak vatandaşlarımız bu hizmeti kullanması gerekiyor. Vatandaşlarımız rahatlıkla akşam gelip hastanemizde poliklinik hizmeti alabilir, eğer bu hizmete talep olmazsa hizmet durdurulabilir" dedi.

Yozgat Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Tamer Pelitli de, hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Pelitli, hastanede büyük gelişim ve değişim yaşandığını belirterek, "Hastanemizde sabah verilen tahliller öğleden sonra çıkıyordu şimdi ise bu süreyi 1,5 saate düşürdük. Her saat kültür tahlili veriliyor. Hastanemizde yine lazerli bel fıtığı ameliyatı yapılıyor. Randevu sistemiz çalışıyor ve vatandaşımızın bu sisteme ilgisi de her geçen gün artıyor. Tıbbi cihazlar konusunda sürekli kendimizi yenileyip halkımıza en iyi sağlık hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Belediyesi Pelitli Kayhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title