Haberler

"Yılın Basın Fotoğrafları-2006" Yarışması Sonuçlandı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (Tfmd) Her Yıl Düzenlediği 'Yılın Basın Fotoğrafları - 2006' Yarışması Sonuçlandı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) her yıl düzenlediği ''Yılın Basın Fotoğrafları - 2006'' yarışması sonuçlandı.

Lübnan fotoğrafları bu yılki yarışmaya damgasını vurdu. Yarışmada, ''Yılın Basın Fotoğrafı'' ödülünü ''Ağlayan Şehir Beyrut'' başlığı altında topladığı 15 fotoğrafıyla Zaman Gazetesi'nden Kürşat Bayhan kazandı. Bayhan'ın Lübnan fotoğrafları jüri tarafından ''Yılın Haber Fotoğrafı'' ve ''Yılın Foto Röportajı'' ödüllerine de layık görüldü.

Yarışmada, Anadolu Ajansı'ndan (AA) İbrahim Yakut JTI Özel Ödülü'ne, Kayhan Özer ise Mustafa Pekcan Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Aralarında, AA foto muhabiri Tolga Adanalı'nın kamuoyunda tartışmalara neden olan ve noter huzurunda tekrar çekimi yapılan Kocatepe Camii ile Anıtkabir'in yan yana görüntülendiği ''Farklı Bir Açıdan'' adlı fotoğrafının da bulunduğu AA'nın 6 fotoğrafı övgüye değer eserler arasında yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title