Haberler

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Gerginlik

Öğrenciler Arasında Yaşanan Olaylara Polis Ekiplerinin Müdahale Etmesi, Bir Grup Öğrenci Tarafından Protesto Edildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş yerleşkesinde türban karşıtı afiş asan öğrencilerle türbanın serbest bırakılmasını savunan öğrenciler arasında yaşanan olaylara polis ekiplerinin müdahale etmesi, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmak istenmesini ve üniversitelerde sivil polislere yer açılmasını da protesto eden öğrenciler, eylemin ardından içeriye kimlik göstermeden girmek isteyince özel güvenlik görevlileriyle aralarında tartışma yaşandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, dün türban karşıtı afiş asan Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup öğrenci, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını savunan başka bir öğrenci grubunun tepkisine yol açmıştı. Karşılıklı atışmaların kavgaya dönüşmesi sonucu okula çevik kuvvet polisi çağrıldı. Tartışmaya neden olan afişin indirilmesini isteyen polis ekipleriyle öğrenciler arasında arbede çıktı. Öğrencilere biber gazlı, coplu müdahale etmesi sonucu 5 öğrenci yaralandı, bir öğrenci de gözaltına alındı. Yaşanan bu olayları protesto etmek için üniversitenin girişinde toplanan çeşitli gruplara üye öğrenciler, eylem yaptı.

'Üniversitenin ve bilimin özgürlüğü için gericilerin ve polisin şiddetine boyun eğmeyeceğiz' cümlesinin yer aldığı bir pankart açan öğrenciler, 'AKP'ye Meydan Okuyoruz', 'Üniversitenin ve bilimin özgürlüğü için türbana hayır' yazılı dövizler taşıdılar. Eylemci öğrenciler adına basın açıklaması yapan Aslı Türkmen şunları söyledi: '2 gündür üniversitemizde AKP ve YÖK'ün önünü açtığı gericiler ve polis terör estirdi. Çarşamba günü YÖK'ün türban ve polis genelgesini eleştiren bir duvar gazetesi, türbana laf söylenemeyeceği gerekçe gösterilerek indirilmeye çalışılmıştı. Gazeteyi savunan üniversiteliler, gericiler tarafından saldırıya uğradı. Dün ise AKP'li rektör güne afiş asmayı yasaklatarak başladı. Gericilerin indiremediği afişi polis biber gazı ve cop kullanarak indirmeye çalıştı. Üniversitemizde son günlerdeki hal AKP'nin özlem duyduğu özgür üniversite hali. Öyle bir özgürlük ki bir yandan türban hukuki engellemelere rağmen iktidar gücü kullanılarak üniversitelere serbest bırakılıyor, diğer yandan üniversitelere sivil polis iyice yerleştiriliyor. YÖK'ün tutumunu eleştirmek isteyenlere ise önce gericiler, yetmezse AKP'nin polisi saldırıyor. İşte bu yüzden 'türban' konusu sadece bir özgürlük tartışması değil, bir iktidar kurma, üniversitelerde korku rejimi yaratma, üniversiteye ve ülkeye gericilik dayatma operasyonunun bir parçasıdır"

Öğrenciler son olarak YÖK'ün kuruluşu olan 6 Kasım'da Ankara'ya gideceklerini duyurdu. Açıklamanın ardından kimlik göstermeden okula girmeye çalışan bazı öğrencilerle okulun özel güvenlik elemanları arasında tartışma yaşandı. Tartışma diğer öğrencilerin araya girmesiyle büyümeden son buldu. Öte yandan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çevikkuvvet ekipleri her ihtimale karşı hazır bekletiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title