Haberler

Yetiştirme Yurdundan Arkadaşlar Yıllar Sonra Pilav Gününde Bir Araya Geldi

Yetiştirme yurdundan arkadaşlar yıllar sonra pilav gününde bir araya geldi Geriye sadece arkadaşlarının fotoğrafları kaldı Beraber büyüdüğü arkadaşlarından geriye sadece fotoğraf karesi kaldıTEKİRDAĞ - Tekirdağ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen Tekirdağ Yetiştirme...

Yetiştirme yurdundan arkadaşlar yıllar sonra pilav gününde bir araya geldi

Geriye sadece arkadaşlarının fotoğrafları kaldı

Beraber büyüdüğü arkadaşlarından geriye sadece fotoğraf karesi kaldı

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen Tekirdağ Yetiştirme Yurdu Geleneksel Pilav Günü'nde bu geleneği başlatan kişinin arkadaşlarından geriye sadece fotoğrafları kaldı.

Tekirdağ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce bu yıl 7'ncisi düzenlenen Tekirdağ Yetiştirme Yurdu Geleneksel Pilav Günü'nde bu etkinliğin kurucusu olan Hüzeyin Gülsen, eski arkadaşlarını pilav gününde göremedi. Cebinde taşıdığı arkadaşlarının fotoğraflarıyla etkinliğe gelen Gülsen, bir kare fotoğrafı orada bulunanlara gösterip, " bu fotoğraftaki herkes öldü" dedi.

"Onların bazılarının selamı var"

İlk başta İstanbul'da bir öğretmenlerinin evlerinde toplanarak başladıklarını belirten ve Galatasaray Pilav Günü aklına geldikten sonra bu ekinliği düzenlemeye başladığını söyleyen Gülsen, "7 senedir pilav günü düzenliyorum. İşte böyle bir hasret gideriyoruz, Antalya'dan Kütahya'dan katılan arkadaşlarımız var, çok hoş oluyor arada vefat edenler gelmeyenler var, onların bazılarının selamı var. İlk pilav gününde 66 kişi toplandık, şu anda daha fazlayız. Bir öğretmenimiz vardı, İstanbul Küçükyalı'da onun evine gidip 5-6 arkadaş çay içiyorduk, 6 ay sonra tekrar toplayıp başka arkadaşlarla gidiyorduk ama hepsi yurt çocuğuydu oraya gidip çay içiyorduk. Öğretmenimiz de ölünce 'ne yapayım ne yapalım' dedik Galatasaray pilav günü aklıma geldi. Oradan yola çıktım buranın müdürüne geldim müsaade istedim ve pilav gününe başladık. Bu sene 7'ncisi, şu an arkadaşlarımızın bazıları küçük evlatlarımıza ders veriyorlar. 'Biz de burada büyüdük hayat bu şekilde bu şekilde' anlatmaya çalışıyorlar zaten benim amacım da bu" dedi.

"Bu sevgi ve saygı hepimizin arasında var"

Etkinliğe katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ortaokuldayken buraya geldiğini belirterek, "Tabii 50 yıldır görmediğim sevgili Yusuf Parmaksız arkadaşımı gördüm. Devamlı beraber olduğum Mehmet Bey var. Yani birçok arkadaşlarımı gördüm, geçmişini çok iyi biliyorum buranın. Şu bir gerçek ki 66 yıldır burası hizmette. Ben de ortaokuldayken Mehmet Bey Yusuf Bey burada olduğu zamanlarda sık sık buraya ders çalışmaya gelirdim. Geçmişi az önce böyle bir konuştuk, yorumladık ama demin Yusuf'un hanımı bir şey söyledi. Bu söz çok önemli 'bir daha dünyaya gelsem yine onunla evlenirim' kendisini kutluyorum. Hepimiz de hanımlara karşı hanımefendilere karşı büyük bir sevgi ve saygı var. Bu sevgi ve saygı hepimizin arasında var. Ben de bu güzel grubun içerisinde bir araya gelmiş birbirini özlemiş, birbirine sarmaş dolaş olmuş, bu güzel grubun içerisinde bugün birlikte olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum" açıklamasını yaptı.

"Devletimiz artık çok büyük bir devlet"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz da ülkenin çok geliştiğini çocukların da rahat ettiğini vurgulayarak, "1952 yılından itibaren bu mevcut binamızda erkek yetiştirme yurdu olarak burası kullanılmış, bu tarihten itibaren devlet koruması altındaki çocuklarımız yurtta kalmışlar, burada yetişen çocuklarımız bugün Artık 70'li yaşlarına üzerindeler. Her sene bir defa burada buluşmaları gerçekleştiriyor, bu sene 7'ncisini düzenliyoruz. Bu kapsamda şu anda halihazırda artık bu yurt modeli yok. Daha çok çocuk evlerinde çocuklarımız kalıyor eski yurtta kalan çocuklarımızla bugün 70'li yaşlarında olan dedelik yaşına gelmiş Amcalarımız, büyüklerimiz ile beraber şu anda burada evlerde kalan çocuklarımız, birlikte etkinlik yapıyor. Bir tecrübe paylaşım ortalamasında, geçmiş yıllarda kalan çocuklarımız bugünkü yeni kuşaklara bulundukları durumun kıymetini anlamaları açısından çok önemli. Devletimiz artık çok büyük bir devlet sosyal politika anlamda çok ileri derecede. Gelişmiş ülkelerden daha gelişmiş bir ülke olduğunu bilmek gerekiyor. Eskiden yaşadıklarını, karşılaştıkları güçlükleri bugün çocuklarımız güçlü devletimiz sayesinde inan ki yaşamıyorlar. Bugün eski 80-90 kişinin yaşadığı yurtlardan çok ayrı beş altı kişinin kaldığı çocuk evi modellerimize geçti. Çocuklarımız burada devlet garantisi ile 2 yıl burada kalmak kaydıyla, iş sahibi oluyorlar. Yine biz bunları yaşama hazırlıyoruz eski çocuklarımızla yeni çocuklarımız bir araya geldikleri zaman, eski hatıraları canlanıyor, yad ediliyor" dedi.

Etkinliğe, yurtta kalan öğrenciler ve eski yurt öğrencilerinin yanı sıra, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Galatasaray İstanbul Tekirdağ Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title