Haberler

Yerleşik yabancılardan "evde kal" mesajı

Güncelleme:

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde yaşayan yerleşik yabancılar, koronavirüs salgınına karşı "evde kal" mesajı verdi.

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde yaşayan yerleşik yabancılar, koronavirüs salgınına karşı "evde kal" mesajı verdi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, Ortaca Belediyesi zabıta ekipleri tarafından zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları ve çıkmaları durumunda da sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarıldı. İhtiyacı olan vatandaşlara koruyucu maske, eldiven ve el dezenfektanı verildi.

Yaklaşık 36 yıldır Dalyan'da yaşayan ve "caretta carettaların annesi" olarak bilinen 98 yaşındaki İngiliz vatandaşı June Haimoff (Kaptan June), Türkçe ve İngilizce verdiği mesajında, "Ben çok şanslıyım, hasta değilim, evde kalıyorum. Ben hasta olan insanları düşünüyorum. geçmiş olsun diyorum." dedi.

Yaklaşık 30 yıldır Türkiye'de yaşayan İngiliz vatandaşı Mark Henshaw da "Tabii ki hepimiz gerçekten çok üzülüyoruz. İtalya'da, İspanya'da, Amerika'da, Çin'de her yerde görüldü ve maalesef Türkiye'ye geldi. Evimizde kalmamız gerekiyor, o kadar basit. Evde kalmazsak yayılacak, evde kalmazsak daha fazla insan hastalanacak, daha fazla insan ölecek. Bunu tabii ki istemiyoruz. Biz de şimdi bahçeyle uğraşıyoruz, arkadaşlarımızla internetten konuşuyoruz. Başka yapacağımız bir şey yok, oturacağız bekleyeceğiz. İnşallah zamanı gelince bu koronavirüs hayatımızdan gidecek." diye konuştu.

İngiliz vatandaşı Eliesbeth-David Thornber çifti de dışarı çıkmadıklarını söyledi.

Bahçe işleriyle çok meşgul olduklarını dile getiren Thornber çifti, "Bu durum çok ciddi, dünyayı değiştirecek boyutta. Türk hükümeti çok iyi işler yaptı. Her şeye hızlı yaklaştılar. Herkese de söylüyoruz, biz iyiyiz. Herkes de iyi görünüyor, her şey iyiye gidecek. Buradan mesaj vermek istiyorum. Bu virüs sadece Dalyan, Ortaca, Türkiye için değil tüm dünyada var. Herkes güvende kalsın. Herkes evde kalsın. İçeride kalın, güvende kalın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Dalyan Ortaca Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title