Haberler

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Yönetim Şeffaf Olmalı

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, değerlendirme toplantılarının yanı sıra ilçeleri de tanımak amacıyla başladığı ziyaretlerine Domaniç ilçesiyle devam etti.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, değerlendirme toplantılarının yanı sıra ilçeleri de tanımak amacıyla başladığı ziyaretlerine Domaniç ilçesiyle devam etti.

Vali Nayir Domaniç'te ilk olarak Kaymakam Bünyamin Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti ardından kaymakamlık toplantı salonunda daire müdürleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Yönetim anlayışı ve prensipler hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yönetimin şeffaf olması gerektiğini dile getiren Vali Nayir, "Her şeyden önce insan odaklı bir çalışma istiyoruz. Domaniç'e, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklara yakışan, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinin hakim olacağı bir kamu yönetimi istiyoruz. Kapımıza gelen herkesi ailemizden biri gibi bayansa bizim anamız, bacımız, erkekse bizim amcamız, kardeşimiz diye düşünmeliyiz. Biz kendimize hizmetin nasıl yapılmasını istiyorsak, gelen vatandaşımıza da o şekilde hizmetin yapılmasını istiyoruz. Mutlaka şeffaf bir yönetim anlayışımız olsun, dışarıdan gelen, bizimle ilgili merak edilen her şeyi paylaşabilecek bir yapımız olsun. Vatandaşlar 'niye böyle' dediğinde gerekçelerini söyleyebilmemiz lazım" dedi.

Başarının kamu kurumları içerisinde birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla elde edileceğinin altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Kamu içerisinde birlik ve beraberliğimiz olsun, herkes kendi görevini yapsın, ama görevleriyle de programıyla da ilgilensin. Kimin hangi günü, kutlaması varsa ilçe olarak birlik ve beraberliğimizi o konuda gösterelim. Birbirimize yardımcı, destek olalım, vatandaş nezdinde bunun önemi büyüktür. Biz devlet imajını o birlik ve beraberliğimizde veririz. Yapılan törenlerde, haftalarda, kutlamalarda eğer ilçe kaymakamlığı başkanlığında ilçedeki şube başkanları bir araya gelebiliyorsa, vatandaş nezdinde devlet olgusunu orada görürler. Ama arada ihtilaf varsa o bizim devlet olgumuza birlik ve beraberliğimize olumsuz tesir eder" diye konuştu.

"Güleryüz devletin otoritesini kırmaz"

Vatandaşa hizmet ederken empati ve güleryüzle hareket edilmesi gerektiğini belirten Vali Nayir, "Mutlaka herkes çalışmalarını kendi mevzuatına göre yönlendirmeli. Bir şeyi yapıyorsa gerekçelerini bilerek yapmalı. Mevzuatta değişiklik varsa takip edilmeli. Bizlerin arzu ettiği yönetim biçimi bu, güleryüzlü insan odaklı, şeffaf bir yönetim tarzı arzu ediyoruz. İnsanımızın da buna layık olduğunu düşünüyoruz, bu hiçbir zaman devletin büyüklüğünü küçültmez. Devletin otoritesini kırmaz, bir zamanlar belki o esas alınmıştı, çatık kaşlı bir devlet anlayışıyla otorite sağlanacağı düşünülmüştü, halbuki öyle değil. Vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, seçilmişlerimizle yönetimde pay almayı, herkesin yürüteceği işleri kendince planlaması gerekir. Başarılı olmanın ilk şartı işimizi sevmek, kim hangi işi yapıyorsa yapsın o işin öneminin önce kendi farkında olacak. Önemsiz hiçbir iş yok. Hiçkimse kendisinin önemsiz iş yapıyor olduğunu düşünmesin. Önemler arasında sıralama yapabiliriz ama tek önemli iş benimki dememeliyiz. Bu sefer kendi birlik beraberliğimizde bazı sıkıntılar yaşamız oluruz" şeklinde konuştu.

Herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesini söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Kapıda 'Kuruluş ve kurtuluşun kentine hoş geldiniz' diye karşılandım, doğru. Önceki görev yerim Bilecik'te de aynı cümleyi kullanıyorduk, bunlar paylaştığımız değerler. Hem Bilecik, hem Kütahya, hem Eskişehir, hem de Domaniç kuruluş ve kurtuluşun kenti. Güzel şeyleri kendi aramızda paylaşalım. Osmanlı en son hudutlarına ulaştığında 23 milyon km2'ye ulaşmış, şuan geldiğimiz Anadolu topraklarında biz 780 bin kilometreye sığmışız. Artık buradan geri gidişimiz yok, kaybedeceğimiz başka bir toprak kalmadı. Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bu topraklarda bizim yapmamız gereken şey, her birimizin görevini tam yapması. Yoksa üzerimizde bir sürü göz, karıştırmaya çalışanlar varken bir de bizim tembelliğimiz ilave edilirse artık bu topraklar da bize çok görülür. Halbuki bu topraklardan başka sığınacağımız bir yer kalmadı. Geçmişe bakın Ahiskalısı, Arnavutluk, Kosovalısı toprağına sığamadı ve bizim toprağımıza geldi, ama bizim gideceğimiz başka bir toprak yok. Onun için mülki idare olarak herkes görevini dört dörtlük yapmalı ki bu topraklar da bize çok görülmesin. Üzerimize düşen çok büyük bir sorumluluk var. Bir zincir en zayıf halkası kadar sağlamdır. Eğer biz kamu yönetimini halka sevdirip devleti büyük gösterip yapacaksak her birimizin zincirinin halkasının sağlam olması lazım. O zincirde kimse çürük halka olmamalı. Buradaki 20 arkadaşımızdan 18'i devleti sevdirse, 2 tanesi devletten nefret ettirse o zincir kopmuş demektir. Kamu yönetimi olarak da herkes görevini tam yaparsa bu sistem yürür. Bizler kamu hizmetini yürütürken hep birbirimize şevk, heyecan vererek daha iyisini yapma gayreti içinde olacağız. Her birimize düşen mesuliyet var, onur da var. Onu tamamladığımız zaman, onun şevkini de beraber yaşamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmalarının ardından Kaymakam Bünyamin Karaloğlu'dan ilçenin genel durumu, yürütülen projeler ve ilçenin ekonomik yapısı hakkında geniş kapsamlı brifing aldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Bilecik Kütahya Domaniç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title