Haberler

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Soluk, Zara'da İncelemelerde Bulundu

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, Zara'da İncelemelerde Bulundu

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, Zara'da incelemelerde bulundu.

Erzincan-Sivas arasındaki yollarda yürütülen çalışmaları inceleyen Soluk, Erzincan dönüşü memleketi Zara'ya geçti. Zara-Suşehri kara yolunda devam eden yol yapım çalışmalarını inceleyen Soluk, bu yıl eğitim ve öğretime başlanılması planlanan Anadolu Lisesi binası inşaatını gezdi. Okula bağlı yurt binasının temel atma çalışmalarını da inceleyen Soluk, inşaatların durumu hakkında müteahhit firmanın sahibinden bilgi aldı.

Müsteşar Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Lisesi ve yurt binası ile bu yıl içerisinde inşaatına başlanılacak Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ilçe eğitimi açısından önemine dikkati çekti. Anadolu Lisesi ve yurt binası, Anadolu Öğretmen Lisesi ile bölgede inşa edilecek 10 adet lojmanın, bir yurt binasının, otopark, spor kompleksi ve bilim merkezlerinin Zara açısından önemli olduğunu anlatan Soluk, bu çalışmaların tamamlanması durumunda Zara'nın bir eğitim merkezi olacağını söyledi.

Müsteşar Soluk'a incelemeleri sırasında, Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, İl Genel Meclis Üyesi S. Ahmet Pala, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Özel ve Halil Kurt eşlik etti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy'n talebi üzerine Müsteşar Soluk, ilçe merkezinde bulunan 70 dönümlük arazi üzerinde huzurevi yapılması için çalışma başlatıldığını bildirdi. Soluk, huzurevi ile birlikte aynı bölgede 40 çocuğun barınabileceği sevgievi yapılacağını kaydetti.

(İBR-AHM-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title