Haberler

Tekirdağlılar Şair ve Yazarlara Sahip Çıkıyor

Tekirdağ’da kitapevi sahibi Mücahit Çalgın, dükkanında Tekirdağlı şair ve yazarların kitaplarını okuyuculara sunarak onların unutulmamasını sağlıyor.

Tekirdağ'da kitapevi sahibi Mücahit Çalgın, dükkanında Tekirdağlı şair ve yazarların kitaplarını okuyuculara sunarak onların unutulmamasını sağlıyor.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Orta Cami Mahallesinde kitabevi sahibi Mücahit Çalgın, Tekirdağlı yazar ve şairlere sahip çıkmaya çalıştıklarını bunun için kitabevinde Tekirdağlı yazar ve şairlerin kitaplarını bulundurarak onları okuyucu ile buluşturduklarını söyledi. Çalgın, okuyucuların şair ve yazarların kitaplarını alıp okuyarak onların unutulmamasını sağlayabileceklerini söyleyerek, okuyucuların kitabevinde Tekirdağlı şair ve yazarların kitaplarını rahatlıkla bulabileceklerini belirtti.

Mücahit Çalgın, Tekirdağ için değerli olan yazar ve şairlere herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Hedef Kitapevi olarak Tekirdağlı yazar ve şairlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yazar ve şairlerin kitaplarını okuyuculara tanıtıp almalarını, okunmalarını sağlıyoruz. Tekirdağ her geçen gün yeni şair ve yazar kazanıyor. Bu şehrin esnafı olarak biz de Tekirdağlı şair ve yazarlarımıza sahip çıkıyoruz. Genç okuyucular tarafından yazar ve şairlerimize ilgi artıyor. Tekirdağlı okurlar yazarlarına sahip çıkmak istiyor bunun için de bir farkındalık oluşturmak gerekiyor. Tekirdağlı yazar ve şairleri okuyucu ile buluşturmak için okuyucunun rahatlıkla ulaşabilip bulabileceği yerlerde olması lazım" dedi.

"ŞAİR VE YAZARLAR BULUNDUKLARI BÖLGELERİN YEREL LEZZETLERİDİR"

Tekirdağ'ın şair ve yazarlarının kitaplarını okuyucu ile buluşturarak onlara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Çalgın, yerel yöneticilerin de şair ve yazarlara sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Yerel yöneticilerimiz sanatçılarımıza sahip çıkması gerekir. Tekirdağ için Tekirdağ'ın değeri olan yazar ve şairlere sahip çıkılmalıdır. Her şehrin kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini düşündüğümüz için biz de Tekirdağlı şair ve yazarlarımızın kitaplarını okuyucu ile buluşturarak onlara sahip çıkıyoruz. Şair ve yazarlar bulundukları bölgelerin yerel lezzetleridir. Yaptığımız bu uygulama okurlar tarafından olumlu karşılandı ve okuyucular da kitapları alarak katkı sağlıyor. Tekirdağ'ı gezmeye gelen insanlar da Tekirdağ ile ilgili kitapları arayıp buradan temin ediyorlar. Şehir dışından gelen insanların da Tekirdağlı yazar ve şairlerin kitaplarına ilgisi yoğun. Tekirdağ'ın birçok şair ve yazarı var. Bu yazar ve şairlerimizin gün yüzüne çıkmamış olan kitapların gün yüzüne çıkarılması için destek olmaya hazırız. Bu şehirde yaşayan tüm amatör ruhlu sanatçılara destek olmak istiyoruz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title