Haberler

Taziye Giden Konvoy Köy Yolunda Mahsur Kaldı

Muş merkeze bağlı Aydoğan köyündeki taziyeye katılmak için giden ve aralarında çocuk, bayan ile yaşlıların bulunduğu yaklaşık 35 kişi, yolda tipiye yakalanarak mahsur kaldı.

Muş merkeze bağlı Aydoğan köyündeki taziyeye katılmak için giden ve aralarında çocuk, bayan ile yaşlıların bulunduğu yaklaşık 35 kişi, yolda tipiye yakalanarak mahsur kaldı. Köy yolunda mahsur kalan kişiler, Muş İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarıldı.

Yoğun tipiye rağmen kar temizleme çalışması yapan ekipler, saatlerce verdikleri uğraştan sonra araçlarının içinde aç ve yorgun bir şekilde bekleyen 35 kişiye ulaşabildi. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede araçlarından çıkmayarak soğuktan korunan vatandaşlar, iş makinelerinin kendilerine ulaşması ile donmaktan kurtuldular. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fesih Çakır, karla mücadele ekiplerinin sürekli olarak hazır bekletildiğini ve bu tür acil durumlara anında müdahale ettiklerini söyledi. Çakır, "Karla mücadele ekibimiz ve acil kurtarma ekibimizle 7/24 hep hazır bekliyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğu, huzuru ve sağlığı için buradayız" dedi.

Yakınlarının taziyesine gitmek üzere Aydoğan köyüne gitmek istediklerini ve yolda tipiye yakalandıklarını ifade eden vatandaşlar ise, yolda 3,5 saat mahsur kaldıklarını söyledi. Araç içinde çocuk, bayan ve yaşlıların da bulunduğu, herkesin aç ve soğuktan perişan düştüğünü belirten Kadir Türelli, "Merkeze 40 kilometre mesafede olan yolu çok kısa sürede açarak bize ulaştılar. Allah onlardan razı olsun ve devletimize de hiçbir zaman zeval vermesin" diye konuştu.

Yolun açılması ile birlikte vatandaşlar köye ulaştırıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydoğan Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title