Haberler

Soylu'dan Çiğli'de Miting Gibi Toplantı

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Birol Soylu, Çiğli'de 600 kişiyle biraraya geldiği miting gibi kahvaltıda, Çiğli'nin kanayan yarası haline gelen çöp sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Birol Soylu, Çiğli'de 600 kişiyle biraraya geldiği miting gibi kahvaltıda, Çiğli'nin kanayan yarası haline gelen çöp sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, Kocaoğlu'nun çözüm önerilerinin bazı siyasetçiler ve milletvekilleri tarafından engellenmeye çalışıldığını iddia etti.

Çiğli Park Cafe'deki toplantıya, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Saltanat için sırça köşklerde yaşamak istemediğini belirten Soylu, seçildiği takdirde başkanlık makamını birinci kata taşıyacağını ifade ederek, "Çiğli için 23 maddelik bir taahhütname hazırladım. Belediye binasının girişine asacağım. Eğer birini bile yapmazsam eliniz yakamda olsun" dedi. Çiğli'de yaşanan önemli sorunlar hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, Çiğli halkının kanayan yarası olan çöp sorununa da değindi. Kocaoğlu'nun çözüm arayışında olduğunu ancak bu arayışı engellemeye çalışanların olduğuna dikkat çeken Soylu, "Bırakın da bu sorun bir an önce çözülsün. Bu sorunun çözülmesine engel olma çabalarına bir son verin. Çöp velinimettir, geri dönüşümdür" sözleriyle Yamanlar'da kurulmak istenen yeni çöp alanına karşı çıkanlara sert çıktı.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğini belirten Soylu, "Bu yolculuğa yılların siyasetçisi olarak sizlerle beraber çıktık. Çiğli'nin makus tarihi olarak nitelendirilen sorunları çözmek için buradayız. İçinde halk olmadığı sürece başarılı olması gereken projeler halk olmadığı için başarıya ulaşmıyor, içinde halk mutlaka olmalı…" şeklinde konuştu. Çiğli'nin sadece sorunlarını çözmekle kalmayıp Çiğli'yi marka ilçe yapacağını ve diğer ilçelerin arka mahallesi konumundan kurtaracağını ifade eden Soylu, "Belediye başkanlığı ulvi bir iştir. Belediye başkanı olacak kişinin fedakarlıklarla yürütebileceği bir hizmet anlayışı olması gerekir. Sosyal belediyeciliği yürütmek isteyenlerin ilk olarak kendilerinin sosyal olması önemlidir. Ben burada sizlere parklar, bahçeler ve kaldırımları anlatmak üzere karşınıza çıkmıyorum. Bunlar zaten sosyal belediyecilik görevleridir. Sizlere ileriki dönemlerde anlatacağım ve 4 bin kişiye istihdam sağlayacak projelerim bulunuyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile birlikte hazırladığımız ve bitmek üzere olan projeler Çiğli'de istihdam sağlayacak ve Çiğli'yi geliştirecek projelerdir. Halkın özlediği belediye başkanı kim hepimiz bunu biliyoruz" dedi.

"YAPMAZSAK İKİ ELİNİZ YAKAMIZDA OLSUN"

Söz uçar yazı kalır düşüncesi ile bir taahhütname hazırladıklarını ve 23 maddeyi içeren bu yazıyı belediye binasının girişine asacağını söyleyerek bu taahhütnameyi kendisine destek için gelen vatandaşlara dağıttı. Maddelerden birkaçını okuyan Soylu şöyle konuştu: "23 maddeyi okuduğunuzda bu maddelerin Çiğli için ne kadar önemli olduğunu ve geleceğe güvenle iletebilecek düşünceler olduğunu göreceksiniz. Birkaçını paylaşmak isterim; belediye başkanlık makamını birinci kata indireceğiz. Biz saltanatlık için sırça köşklerde oturmaya gelmiyoruz… Koruma olmayacak, biz halkla aramıza gönlümüzü koyduk, belediye hizmetlerinde 3.şahıslar olmayacak, halk sorunlarını acil hizmet masalarında direkt çözecek. Belediyeye gelen yaşlı ve hamile insanlar servisle dönecek. AVM'lerde bir torba alana servis var, belediyeye gelene yok. Adalet mi bu?" Aylar süren bir çalışmanın sonucu olarak Çiğli halkı için yapabileceklerimizi tek tek düşünerek hazırladık. Bu yazdıklarımın birini bile yapamazsak insan içine çıkamayız. Eğer yapmazsak iki eliniz yakamızda olsun"

"KOCAOĞLU'NU ENGELLEMEYİ BIRAKIN"

Son günlerde sık sık gündeme gelen Çiğli'de yaşanan ve Çiğli halkı için önemli sorunlardan olan çöp sorununa da değinen Soylu, Kocaoğlu'nun bulduğu çözümleri engellemeye ilişkin müdahalelerin söz konusu olduğunu iddia ederek "Ben çöp sorunu da dahil olmak üzere, Çiğli'de yaşanan sorunları gücüm yettiğince, nefesim çıktığınca bulunduğum her ortamda, gazete ve televizyon programlarında dillendiriyorum. Çiğli'nin sesinin daha gür çıkması için çabalıyorum. Sorunların en başında çilesini Çiğli halkının çektiği bir çöp sorunu var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu sorunu çözmek için çabalıyor. Yer buluyor ama birkaç siyasetçi ve milletvekili buna karşı çıkıyor. Bırakın da bu sorun bir an önce çözülsün. Bu sorunun çözülmesine engel olma çabalarına bir son verin. Kanayan yaramız bu tartışmalar sürdükçe kanamaya devam ediyor. Çöp velinimettir, geri dönüşümdür. Bu konuda yorum yapabilmek için konuya vakıf olmak gerekir. Modern yerlerde şehrin ortasına dev çöp merkezleri kuruluyor. Ne bir koku ne de kötü görüntü söz konusu olmuyor. Modern sistemlerle kurulan şehirlerde çöp ile ısınıyorlar, çöp ile enerji sağlıyorlar. Viyana'da şehrin ısınması çöp tesislerinden sağlanıyor. Çöp bittiğinde diğer ülkelerden çöp istiyorlar…" diye konuştu.

"ÜFÜRÜKTEN PROJE SUNMUYORUZ"

"Biz belediyeciliği öğrenmeye gelmiyoruz, bildiğimiz işi yapacağız" diye konuşan Soylu, "Açıkladığımız ve zaman içinde açıklayacağımız projelerin hepsi ayakları yeri basan projelerdir. Bütün projelerimiz halkı umutlandıracak ve ilerisi açısından geleceğin önünü açan, halkın ufkunu açacak projelerdir. Üfürükten projeler sunmuyoruz. Belediyeciliğin getirdiği sorumlulukları ve yetki alanlarını iyi biliyorum. Biz belediyeciliği öğrenmeye gelmiyoruz, bildiğimiz işi yapacağız… Adalet belediyecilikte, yasalarda, ülkede ve hayatımızın her alanında çok önemli. Adaletin katledildiği Türkiye'de adaletsizlik yapmayacağız. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmayacak. Kimsenin kimseden üstün değildir. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız" dedi.

"BİROL'MA ZAMANI DOSTLAR"

Parti içinde yaşanabilecek bölünmelere karşı alınacak tedbirlerin önemini vurgulayan Soylu son olarak birlik ve beraberlik mesajı vererek şöyle devam etti: "Bugüne kadar hiçbir partilime laf söylemedim, söyletmedim. Kendi içimizde bir mücadele söz konusu değildir. Bizim mücadelemiz AKP iktidarıyladır. Çiğli Belediye Başkanı Aday Adayı olan 18 aday adayına sevgiler sunuyorum ve başarılar diliyorum. Bir kova su taşıyorlarsa bu suyu dökecekleri yer CHP'nin havuzudur. Ama bir kişi belediye başkanı olacak. Bu ipi göğüsleyeceğimize hiç şüphem yok. Ama olur da Genel Merkez başkasını seçerse bu kişi kim olursa olsun arkasında kapı gibi dururuz. CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin'e 18 aday adayını bir araya toplaması için rica ettim. Biraya gelerek ağız birliği, eylem ve güç birliği yapalım dedim. Önce birbirimizi kendimize sonra da kendimizi halka anlatalım. Ellerimizi birlikte havaya kaldıralım. Artık Çiğli huzur istiyor, çekişmelerden bıktı… İşte bu yüzden bir olma zamanıdır dostlar…" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu İzmir Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title