Haberler

Silopi'deki Yaz Kur'an Kurslarında Ritmik-melodik Yöntem

Silopi ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca "Camiye Koşalım Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kurslarında öğrencilere ritmik-melodik yöntemle Kur'an öğretiliyor.

Silopi ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca "Camiye Koşalım Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kurslarında öğrencilere ritmik-melodik yöntemle Kur'an öğretiliyor.

Çarşı Camisi İmamı Ahmet Akdeniz, yaptığı açıklamada, camilere kayıt yaptıran öğrencilere Kuran'ı Kerim dersinin dışında Temel Dini Bilgiler ve Peygamberimizin Hayatı eğitimini de verdiklerini belirtti.

Öğrencilerin daha iyi öğrenmeleri için bu yıl farklı bir teknik uyguladıklarını dile getiren Akdeniz, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizi üç gruba ayırdık. Kuran okumayı bilenler, yeni Kur'an'a geçenler ve Elif Ba'dan başlayanlar diye. Bu yıl da kurslarda öğrencilere farklı bir teknik olan ritim ve melodi eşliğinde ders işliyoruz. Ritim ve Melodi eşliğinde çocuklar da daha çok kalıcı oluyor. Geçen yıl faydasını çok gördük. Birçok öğrencimiz Kur'an-ı Kerim'e rahat ve kolay geçti. Öğrencilerimiz, ilk günden bu sistemi benimsedi. Dersler çok verimli geçiyor. Kursların hayırlı olmasını diliyoruz."

Akdeniz, kursta öğrencilere dua ve ilahi de öğrettiklerini kaydetti.

Kurs öğrencilerinden Enes Sansur, okullar tatil olunca Kur'an kursuna kaydolduğunu ve burada Kur'an'ı Kerim öğrediği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Dindar Ökmen de, yaz tatili yerine Kur'an'ı Kerim öğrenmeyi tercih ettiğini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Akdeniz Silopi Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title