Haberler

Sendikal Harekette Kadın Katılımını Arttırma Projesi

Güncelleme:

Hak İş Hizmet Sendikası Kayseri Şubesi Kadın Komitesi "Sendikal Harekette Kadın Katılımını Arttırma Projesi" adı altında etkinlik düzenledi.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, kadınların sendikaya girişlerinin önündeki temel engellerden birinin geçmişteki olumsuz sendikal tecrübeler olduğunu söyledi.

Sarıeroğlu, "Sendikal Harekette Kadın Katılımını Arttırma Projesi kapsamında bir otelde düzenlenen 2. Sendikal Kadın Eğitimi'nde yaptığı konuşmada, tüm kadınların özellikle de çalışanların hak ve menfaatlerini savunmayı, toplumun her kesiminde daha iyi rol ve statülere kavuşmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Her alanda kadınların hizmetlerden faydalanabilmeleri için projeler geliştirdiklerini anlatan Sarıeroğlu, kadına yönelik şiddet konusunda da çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Sendikaları kadınlara uygun hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Sarıeroğlu, "Şu anda tüm Türkiye'de sendikalarımızın şubelerinde, genel merkezlerde fiziki şartlarını kadınların gelecekleri, uğrayabilecekleri şartlara kavuşturmak için büyük bir tadilat dönemindeyiz. Toplu iş sözleşmelerine kadın odaklı şartlar koyuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de sendikalara karşı ciddi bir önyargı olduğuna dikkati çeken Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Kadınların sendikaya girişlerinin önündeki temel engellerden biri geçmişteki olumsuz sendikal tecrübeler. Sendikaların hem erkek egemen yapıda olduğu düşünülüyor hem ideolojik bakılıyor hem de sendikaya üye olursanız işte atılacakmışsınız gibi düşünüyorlar. Hak-İş olarak 38 yıldır Türkiye'nin milli değerleriyle uyumlu, aktif ve etkin bir sendikacılık yürütmeye çalışıyoruz. Kayseri'de Hak-İş'in en yoğun sendika faaliyetlerini sürdürdüğü kent. Ancak Kayseri'deki kadınlarımız sendikalara mesafeli. Bu eğitimlerle bu engeli aşmak istiyoruz."

TAŞERON YÖNTEMİ MAĞDUR EDİYOR

Sarıeroğlu, taşeronla ilgili de ciddi bir mücadeleleri olduğunu, taşeron yöntemiyle çalışan kadınların en büyük mağduriyeti yaşadıklarının altını çizdi.

Taşeron kadın işçilerin çalışma saatlerinin düzensiz ve maaşlarının da yetersiz olduğunu anlatan Sarıeroğlu, "Şu an temel hedefimiz bu kadınların örgütlenmesini sağlamak. Kadınların da etkin rol almasını istiyoruz. Kadınlar olmadıkça hayatın her alanında bir yanımız eksik kalıyor. Mücadelemiz tabandan güç gelmezse bir yere kadar ilerliyor. Sizlerin desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Hak-İş Hizmet Sendikası Kayseri Kadın Komitesi Başkanı Adalet Adıgüzel de kentte yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Jülide Sarıeroğlu Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title