Haberler

Pamukkale Karayolu Çalışması

Denizli Valisi Demir, Pamukkale ve Karahayıt'ta yapımı devam eden yol çalışmalarını inceledi

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yapımı devam eden Denizli- Pamukkale ve Pamukkale- Karahayıt yolunda incelemelerde bulundu.

Vali Demir, yaptığı açıklamada UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale'nin dünya turizmine açılması yönünde yapılan üst yapı çalışmaları ile görsel çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Denizli için önemli olan karayolunda eksik olan kısımlarla igili çalışmaların yapıldığını belirten Demir, şöyle devam etti:

"Pamukkale Kuzey Kapısı'ndan Karahayıt'ın giriş noktasına kadar olan kısımla ilgili çalışma devam ediyor. Bu da önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar sıcak asfalt olarak tamamlanacak. Bu yol özellikle bordür şeklinde yapılacak. Buradaki hedefimiz özellikle yıl sonuna kadar Denizli'den Karahayıt'ın içine kadar olan alandaki bütün çalışmaları nasıl tamamlarız onların değerlendirmesini yaptık. Pamukkale gibi önemli bir değeri bir an önce çok üst standartlarda ulaşılabilir hale getirmemiz gerekiyor. Bütün hedefimiz bir an önce bu yolları tamamlayarak hem Denizlimizin hem Türk turizminin hizmetine sunmak."

İnceleme gezisine Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Özel çevre Koruma Şube Müdürü Ali Rıza Sığırtmaç ile yüklenici firma yetkilileri katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Karahayıt Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title