Haberler

Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu" Diyarbakır'da Yapılacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Diyarbakır'da, Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu düzenlenecek.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Diyarbakır'da, Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu düzenlenecek.

İHH'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır'daki bir otelde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda, "Kürtler; tarih, dil, kültür, coğrafya", "Kürt meselesi, çatışma, değişim, dönüşüm", "Farklı coğrafyalardaki etnik kökenli silahlı çatışmalar ve çözüm süreçleri" ile "Barış ve çözüm süreci" başlıklarında oturumlar yapılacağı belirtildi.

Sempozyuma, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra, aralarında AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, yazarlar Müfid Yüksel ve Ali Kaçar, Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği, avukat Yusuf Serhat Bucak, Şeyh Said'in torunlarından Abdulilah Fırat ve Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz'un da yer aldığı bazı kişiler konuşmacı olarak katılacak.

Filipinler, Moro, ve Çin gibi dünyanın farklı ülkeleri ile Keşmir'den gelecek bazı akademisyenler de sempozyumda sunum yapacak.

5 dilde kitap hazırlanacak

İHH Diyarbakır Temsilcisi Yılmaz Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyuma farklı siyasi düşünceye sahip kişileri davet ettiklerini söyledi.

Sempozyumda Kürt meselesi, çatışma, değişim ve dönüşüm konularının da ele alınacağını vurgulayan Cebe, "Tarih, dil, kültür ve coğrafya konularının detaylı bir şekilde anlatılacağı önemli bir sempozyum olacak. Sempozyuma, çözüm sürecine katkı sunabilecek, çoğunluğu yurt dışından 700 kişiyi davet ettik" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Cebe, sempozyumda sunulacak makale ve tebliğlerin daha sonra Kürtçe, Türkçe, Arapça, Zazaca ve İngilizce kitap haline getirileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title