Haberler

Ordu Üniversitesi Değerlendirme Toplantısı

Ordu Üniversitesi (Odü) Rektörü Prof.dr. Haluk Kefelioğlu, Odü'nün 'Tabela Üniversitesi Değil, Ciddi Bir Üniversite Olacağını Söyledi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu, ODÜ'nün 'tabela üniversitesi değil, ciddi bir üniversite olacağını söyledi.

ODÜ değerlendirme toplantısı Sağlık Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ODÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu ve akademisyenler, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, işadamı ve sanayiciler katıldı. Ordu Üniversitesi Rektörü Haluk Kefelioğlu ve Ordu Üniversitesi'ndeki akademisyenler katıldı. Toplantının açılış konuşmanı yapan ODÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu, ODÜ'nün 'tabela üniversitesi değil, ciddi bir üniversite olacağını söyledi. Ordu Üniversitesi Türkiye'nin en iyi ilim ve bilim kuruluşu haline getirmek için kendilerine bir hedef seçtiklerini dile getiren Prof.Dr. Kefelioğlu, "Eskiden Ordu iki türlü göç veriyordu. Ya üniversite okumak için şehir dışına çıkılır ya da sağlık sebebiyle gidilirdi. Artık gençlerimiz kendi memleketlerinde üniversiteye gidecek, sağlık hizmetlerini Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde alacak. Üniversite için emeği geçen işadamı Ergin Karlıbel'in 40 yıl önce at sırtında başladığı Ordu Üniversitesi mücadelesini saygıyla karşılarken, onun gibi bir avuç dolusu Ordulu üniversite sevdalısının emeği bu gün gerçekleşmiştir. ODÜ'nün Türkiye çapında gerektiği yeri alması ve marka olması için elbirliği ile çalışalım. Önümüzdeki yıllar Ordu'nun olacaktır" dedi.

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl de, yaptığı konuşmasında, Ordu'nun 21. yüzyılda Türkiye'nin önemli markalarından biri olacağını belirtti. ODÜ'nün etkisini göstermesiyle birlikte şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişip değişeceğini ifade eden Vali Gözlügöl, "Ordu halkı bir araya geldiği sürece başaramayacağı hiç bir engel yoktur. Yeter ki başaracağına inansın" diye konuştu.

(MAK-SA)

24.07.2007 18:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title