Haberler

Muğla'dan Kosova'ya Kitap Desteği

Muğla Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Tarafından Kitap Toplama Kampanyası Başlatıldı. İki Hafta Sürecek Kampanyada Toplanan Kitaplar, Geçtiğimiz Aylarda Bağımsızlığına Kavuşan Kosova'ya ve Şanlıurfa'da Oluşturulacak Olan Kütüphaneye Gönderilecek.

Muğla Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Kitap Toplama Kampanyası başlatıldı. İki hafta sürecek kampanyada toplanan kitaplar, geçtiğimiz aylarda bağımsızlığına kavuşan Kosova'ya ve Şanlıurfa'da oluşturulacak olan kütüphaneye gönderilecek.

Kampanya çerçevesinde toplanacak kitaplar Sınırsızlık Meydanı, Muğla Üniversite Kampusu ve liselerde kurulan standlarda kampanya görevlileri tarafından teslim alınıyor.

Muğlalıların kampanyaya büyük bir duyarlılık gösterdiklerini belirten Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Aras, "Kampanyamız iki hafta boyunca devam edecek. Şu ana kadar 30 koli kitap toplandı. Topladığımız kitaplar ansiklopediler ve klasik edebiyat eserleri ağırlıklı. Kampanya sonunda toplanan kitapların bir bölümü Şanlıurfa'da oluşturulacak kütüphane için gönderilirken gerisi de Kosova'ya gönderilecek. Kosova'ya gönderilecek kitaplar, İzmir'deki Rumeli Derneği aracılığı ile Kosova'ya ulaştırılacak. Neden Kosova denilebilir. Biliyorsunuz Kosova bağımsızlığını yeni kazandı. Böyle bir desteğe ihtiyaçları var. Kosova'nın Türk nüfusu fazla. Biz oradaki Türk nüfusu ve kültürünün korunarak geliştirilmesini istiyoruz. Bunun için de böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdi. Kampanyamıza kitap desteği ile katılanlara ve katılacak olanlara çok teşekkür ediyoruz ve yeni kitap ve ansiklopedi bağışlarını bekliyoruz" dedi.

(BT-AT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title