Haberler

Mardin'de Proje Geliştirme Ofisi Kuruldu

Mardin'de Avrupa Birliği'ne Proje Başvurusu Yapacak Sivil Toplum Kuruluşlarına Yol Gösterecek Olan Bir Proje Geliştirme Merkezi Kuruldu.

Mardin'de Avrupa Birliği'ne proje başvurusu yapacak sivil toplum kuruluşlarına yol gösterecek olan bir Proje Geliştirme Merkezi kuruldu.

Vali Mehmet Kılıçlar'ın direktifleri ve Dr. İbrahim Özcoşar'ın organizatörlüğünde kurulan merkezin tanıtım toplantısı, Valilik Nişli Salon'da vali eşi Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge ve 30 dolayında sivil toplum kuruluş temsilcisinin katılımıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ulugölge, Mardin'in AB hibe programlarından yeteri kadar yararlanmasını amaçladıklarını kaydetti. Merkezin kurulmasıyla birlikte, hazırlanacak hibe projelerinin daha

sağlıklı olacağını ve takibinin daha iyi yapılacağını ifade eden Ulugölge, "Proje Geliştirme Merkezi'nde, AB tarafından ilan edilen ve ülkemizin yararlanabileceği tüm programların il içinde tanıtılması ve bu kapsamda projelerin hazırlanmasına yardımcı olunması sağlanacak. Ayrıca, hem bilgilendirme toplantıları düzenlenip hem Mardin Valiliği resmi internet sitesinde programların yayımlanmasıyla ilgili kişiler bilgilendirilecek" dedi.

Mardin'de son birkaç yıl içinde düzenlenen toplantılarda sadece proje sunumlarının yeterli olmadığını bildikleri için sivil toplum kuruluşlarını yönlendirmek amacıyla değişik faaliyetlerin içine girdiklerini belirten vali eşi Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar ise, "Bu kapsamda oluşturacağımız bir proje bankasıyla ileride yapılması planlanan yeni projelere ışık tutulacak, ortaya çıkan deneyimden yeni proje ekiplerinin yararlanması sağlanacak. Oluşturulacak proje bankasında bulunan projelerin uygun çağrılarla

geliştirilerek sunulması sağlanacak" diye konuştu.

Mardin'de büyük bir sıkıntı yaşanan kadın ve çocukların eğitilmesi konularında kadın sivil toplum örgütlerinin ciddi anlamda çaba sarf ettiklerini bildiğini söyleyen Arzu Kılıçlar, "Valilik olarak, bu konuda elini taşın altına koyan herkesi takdir ediyorum. Bu ofis aracılığıyla inşallah bundan sonra yapılan bu hizmetler büyük bir ivme kazanarak hızlanır" açıklamasını yaptı.

Toplantıya katılanlara daha sonra projeler hakkında detaylı bilgi verildi.

(MNG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title