Haberler

Kütüphaneler Haftası

Ünye Şehit Hüseyin Başaran İlk ve Ortaokulu, okumanın ve kütüphanelerin önemine dikkat çekmek için öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerle birlikte "Kitapları Seviyoruz, Otogarda Okuyoruz" etkinliği yaptı.

Ünye Şehit Hüseyin Başaran İlk ve Ortaokulu, okumanın ve kütüphanelerin önemine dikkat çekmek için öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerle birlikte "Kitapları Seviyoruz, Otogarda Okuyoruz"  etkinliği yaptı.

Okul Müdürü Memduh Gül, günümüzde radyo, televizyon ve özellikle bilgisayar gibi teknolojinin iletişim araçları ne kadar gelişse de kitapların yerini alamayacağını söyledi.

Gül, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerine baktığımızda, kütüphaneye ve kitaplara olan ilginin arttığını görüyoruz. Gelişmiş ülkelerde kütüphanelerden yararlanma oranı yüzde 21'lerde iken ülkemizde yüzde 0,1 düzeylerinde olması çok üzücü. Kütüphanelere ilgiyi arttırmalı, okumanın önemini anlatmalı, çocuklarımız başta olmak üzere aileleri okumaya teşvik etmeli, bunun için de kütüphanelere yönlendirmeliyiz" dedi.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, etkinlikteki konuşmasında ülkenin gelişiminin hızlanması için kitap okumanın önemine dikkat çekti.

Erdem, "Uygar ülkeler seviyesine çıkmak için ülkemizde kütüphanelere ve okumaya ciddi anlamda önem verilmesi gerekiyor. Okumaya ve kütüphanenin önemine dikkat çeken bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehit Hüseyin Başaran İlk ve Ortaokulu'nun yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencileri Aslı Dönmez ve  Mustafa Tarık Sütçü'ye Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem tarafından ödül verildi.

Etkinliğe, 180 öğrenci, 15 öğretmen ve 40 velinin yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Erdem, Şube Müdürü Hasan Yılmaz da katılarak kitap okudu.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Başaran Ünye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
title