Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi tarafından "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle programı düzenledi.

Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi tarafından "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle programı düzenledi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, genç iken insanların ne olduğunun, olmadığının farkına varamadığını belirterek, büyüklerin üzerine düşen vazifenin gençlere farkındalığı yaşatmak ve farkındalığı ortaya koymak olduğunu söyledi.

Farkındalığın oluşabilmesi için Hasreti Muhammed'i iyi anlaşılması gerektiğini anlatan Akkuş, şöyle konuştu:

"İslam aleminin ve memleketimizin, kainatın ve evrenin ihtiyacı var. Hazreti Muhammed'in yeryüzüne geliş gayesi, adaleti getirmek, hakkı ve hakkaniyeti hakim kılmak, ahlaklı ve erdemli bir toplum oluşturmak ve yeryüzünü insanlık haysiyeti ve onuru ile şereflendirecek bir hayat tarzını yaşamaya vesile olmaktı. Sizden beklenen de budur. İnsanlık onurunu, haysiyetini, insanlık şerefini taşıyarak İslam'ın onur, şuur ve ahlakını kendimize bir düstur edinerek, birbirine zulüm etmeyen, zayıfın elinden tutan, yetimin başını okşayan, fakire el uzatan, yaşlısına ve büyüğüne hürmet gösteren, küçüğünü seven, yardımlaşan, kaynaşan ve böylece bir muhabbet toplumu oluşturarak İslam alemini ve insanlığı düşmüş olduğu vahşet çukurlarından, dünyayı kan ve gözyaşından kurtaracak bir nesle ihtiyaç var. İşte o nesil gençlerdir."

Program, şiirlerin okunması ve Bilecik Belediyesi ilahi grubunun sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Şeyh Edebali Necati Akkuş Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title