Haberler

Kuşadası'nda Fotoğraf Yarışması

"Kalbim Ege'de kaldı Büyük Gözüyle Ege, Çocuk Gözüyle Kuşadası" temalı III. Ulusal Fotoğraf Yarışması 'na başvurular başladı

Kuşadası Ticaret Odası'nın bu yıl üçüncü kez düzenlediği "Kalbim Ege'de kaldı -Büyük Gözüyle Ege, Çocuk Gözüyle Kuşadası" temalı fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.

Kuşadası Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre bu yıl düzenlenen yarışmaya geleceğin tüccarları çocuklar da dahil edildi.

Kuşadası'nı bir de çocukların gözüyle görmek ve çocuklara yaz tatilleri süresince bir aktivite niteliği taşıyacak yarışmanın sonunda seçilecek fotoğraflar 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda sergilenecek,  07-14 yaş grubu çocukların katılabileceği yarışmada aynı zamanda başarılı bulunan 3 çocuğa fotoğraf makinası takdim edilecek.

Temmuz ayından itibaren başlayan ve Kuşadası ile ilgili deniz, tarih, cadde, sokak, sosyal yaşam, kentsel doku, ticari hayat, Milli Park  gibi genel konuları içeren yarışma  14 Ekim 2013 tarihinde sona erecek.

Yarışmanın tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık "Büyük Gözüyle Ege" kısmı ise Kuşadası'nı ve Kuşadası ile ilintili Ege Bölgesinde çeşitli yerleri, Aydın il sınırları içerisinde tüm antik kent kalıntıları, Bafa Gölü, Osmanlı mimari örnekleri, Pamukkale, Efes, Şirince, Meryemana, Klaros ve tüm bağlantılı yerleri kapsıyor.

Yarışmacıların en fazla renkli 5 eserle katılabildikleri Kuşadası Ticaret Odası III. Ulusal Fotoğraf Yarışmasının jürisinde, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Demirel, TFSF Yönetim Kurulu 2. Başkanı, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Beyhan Özdemir, Fotoğraf Sanatçısı Merih Akoğul, Fotoğraf Sanatçısı ve Eğitmeni Nilay İşlek, Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aslan, Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Nusret Bilik, Kuşadası Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi ve Fotoğrafçı Cem Arslan ve  Zafer Gazi Tunalı bulunuyor.

Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, mansiyonlara 500 ve sergilemelere 100 lira para ödülü verilecek yarışmada sergi ve ödül töreninin kasım ayında gerçekleşecek.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan geçen yıllarda yurdun dört bir yanından binin üzerinden fotoğrafın katıldığı yarışmanın gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun ve KUFSAD'ın katkılarıyla ulusal bazda üçüncüsü düzenlenen yarışmanın, Kuşadası ve çevresiyle ilgili oda bünyesinde oluşturulan Fotoğraf Bankası'na büyük katkı sağladığını ve bu yıl çocukların da katılımıyla, çocuk gözüyle Kuşadası'nı görmenin ve çocuklara aynı zamanda bir yaz aktivitesi yaşatmanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdi.

Akdoğan, yarışmanın aynı zamanda Kuşadası turizmine de katkı sağlayacağını ifade etti. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

23 Nisan Aydın Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title