Haberler

Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri

Güncelleme:

Samsun'da "11. Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri" başladı.

Samsun'da "11. Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri" başladı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkadım Rotary Kulübü işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri'nin açılışına Vali Hüseyin Aksoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, çeşitli illerden gelen üniversite temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

11-13 Nisan 2013 tarihleri arasında açık olacak olan tanıtımın açılış konuşmasını yapan İlkadım Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Alaaddin Kum, "Mutlu bir yaşam, güvenli bir geleceği oluşabilmesi için yaşam ve geleceği şekillendirecek dönüm noktalarında bilinçli tercihlerin yapılmasının yanında kaliteli seçimin önemi de büyüktür" dedi.

Gençlerin geleceğini belirleyecek bir karar noktasında iyi karar vermeleri gerektiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu tercihlerini yaparken hangi alanda hangi üniversitede neyi okuması gerektiğini bilmek büyük önem taşıyor. Zaman zaman öğrencilerimiz tercihte bulunuyor ama tercih ettiği okulun onu hangi hayata hazırladığı konusunda ayrıntılı bilgiye sahip olmayabiliyor. Okula gittiğinde beklediği ve umduğu okulla, bulduğu okul birbiriyle örtüşmeyebiliyor. Bu bakımdan öğrenciler tercihlerini bilerek yapmalarını sağlamak adına üniversitelerin bölümlerin tanıtıldığı böyle bir alanı gezerek ve sorgulayarak öğrenebilirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, açılış kurdelesini kesti ve tanıtım gününe katılan üniversitelerin stantlarını gezerek üniversiteler hakkında bilgiler aldı.

Samsun'da düzenlenen 'Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri'ne Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Yedi Tepe Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, TED Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, İTÜ-Kuzey Kıbrıs Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi olmak üzere toplam 36 üniversite katılıyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hüseyin Aksoy Karadeniz Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title