Haberler

Kalkan balığı altınla yarışıyor: Kilosu 250 lira

Güncelleme:

Kalkan balığı altınla yarışıyor: Kilosu 250 lira Karadeniz'de son yıllarda az miktarda avlanabilen kalkan balığı, tezgahlarda kilogramı 250 TL'den satışa sunuluyor.

Kalkan balığı altınla yarışıyor: Kilosu 250 lira

SİNOP - Karadeniz'de son yıllarda az miktarda avlanabilen kalkan balığı, tezgahlarda kilogramı 250 TL'den satışa sunuluyor. Sinop'ta avlanan 4 kilogram kalkan balığı 1000 TL'den satışa sunuldu.

Sinop'ta denize açılan balıkçıların yüzü, avladıkları kalkan balığıyla güldü. Nadir olarak avlanan kalkan balığı ağlara takılmaya başladı. Kilo fiyatı vatandaşın cepleri yakarken balıkçıların ise yüzünü güldürüyor.

Sinop'ta balıkçılık yapan Erdoğan Doğan, mevsimi olmasına rağmen Karadeniz'in en önemli türlerinden kalkan balığının bugünlerde çok az sayıda avlandığını belirterek, "Kalkan zaten son yıllarda az avladığımız balık türleri arasında. Olumsuz hava koşulları da buna eklenince avcılığı iyice düştü. O nedenle bugünlerde fiyatı çok yüksek seviyelerde seyrediyor. Kalkan balığı artık nadir tüketilebilen balık türleri arasında. Genel anlamda herkesin tükettiği bir balık değil. Çünkü pahalı bir balık. Genelde restoranlar satın alıyor. Nadir olduğu için de kıymete biniyor. Bu avladığımız kalkan balığı 4 kilogram. Kilogramı ise 250 TL" dedi.

Kilosu 15 lira olan hamsiye büyük rağbet

Çeşitli illerden gelen balıkçı teknelerinin de yoğunlaştığı Sinop açıklarındaki hamsi bolluğu yüzleri güldürüyor. Kilosu 15 liraya satılan hamsi vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Hava şartlarının uygun olduğu günlerde denize açılan balıkçılar, tonlarca hamsi avlayarak Sinop limanına dönüyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Balıkçı İbrahim Gündoğdu, "Hamsi Karadeniz'imiz de Gerze, Sinop, Samsun, Ünye, Ordu o bölgelerde çıkıyor şuan. Bol miktarda da avlanıyor. Vatandaş da bol miktarda taze balık yiyor. Bu sene hamsi geçen seneye nazaran daha bol, daha bereketli denizimiz ama palamutumuz olmadı bu sene. Çinakop görüldüğü gibi bol. Hamsi çok güzel, çok iyi. 10-15 lira. Vatandaş bunu yiyecek" diye konuştu.

Balıkçı tezgahına gelip hamsi satın alan Sefa Sevinç ise, "Hamsi bol. Ben de şimdi aldım. Biraz sonra eve gidip temizleyip yiyeceğim. Yani herkese tavsiye ederim. Şu anki hamsiler iyi, fiyatı da normal" ifadelerini kullandı.

Balıkçı tezgahına gelip hamsi satın alan Hakkı Arslan da "Komşulara ve kendime hamsi baktım. Birer, ikişer kilo aldım. Akşama getirip teslim edeceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Sinop Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title