Haberler

Kadın Çiftçiler Yarıştı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarafından Her Yıl Düzenlenen ve Artık Geleneksel Hale Gelen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Adlı Bilgi Yarışması Bu Yıl da Kıran Kırana Bir Mücadeleye Sahne Oldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' adlı bilgi yarışması bu yıl da kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu.

Antalya genelinde Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' adlı bilgi yarışmasın ilçeler bazındaki ilk ayağı Korkuteli Öğretmen evinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Çomaklı Belediye Başkanı Mustafa Akman, Küçükköy Beleidye Başkanı Bekir Özookutan, Ak Parti ilçe Başkanı Hasan Ali İrban, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Ahmet Daloğlu, Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ve vatandaşlar katıldı.

2 grup halinde gerçekleşen yarışmanın 1. ayağında 5 masa yer aldı. 15 sorunun sorulduğu yarışma sonunda 3 masada yer alan ve Avdan köyünden katılan Esma İvgin ve Esra Baysan 15 sorudan 13’üne cevap vererek 130 puanla 1 olurken, Küçükköy Kasabasından katılan Hasibe Sıkım ve Zeynep Düzyurt 2., Kızılcadağ köyünden katılan Rüveyda Çağlayan ve Pınar Küçükçakal 3. oldu.

2 gurupta 4 masanın yer aldığı yarışmada 1. masada yer alan ve yarışmaya Küçükköy kasabasından katılan Kamile Mor ve Hatice Sarıcalar 15 sorudan 12’sini cevaplayarak 120 puan ile 1. olurken, Yarışmaya avdan köyünden katılan Arzu Gökler ve Ayşe Aydemir 2., Küçükköy kasabasından katılan Teslime Çakır ve Şahsene Kır 3. oldular.

Yarışma sonrası dereceye girenlere ödüller verildi.

Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, Kırsal alanda kadın çiftçilerimize götürülen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek için tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla bu tür yarışmalar düzenlediğini söyledi.

Yarışmada 1 olan Esra Baysan isimli yarışması, “Köylerimizde karasabanla çift süren, orakla ekin biçen, harman savuran, evinde tarhanası ve kışlık azığını hazırlayarak kıt kaynakları değerlendirip ailesinin beslenmesine ev ekonomisine katkı sağlayan biz kadınlar, günümüzde hayvancılık ve bitkisel üretimde de başrolü oynamakta bizzat kol gücüyle üretime katkıda bulunmaktadır.bu yarışmanın ardından Korkuteli İlçesini en iyi şekilde Antalya’da temsil edeceğiz” dedi.

(AD-AT-Y)

19.01.2008 10:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title