Haberler

Jandarma 177 Yaşında

Türk Silahlı Kuvvetlerinin değişmez parçası olan kanun ordusu Jandarma Teşkilatı 177. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin değişmez parçası olan kanun ordusu Jandarma Teşkilatı 177. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu çerçevede Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, 177'nci yılda gurur içinde olduklarını ifade ederek "Türk silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının 177. yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması yönünde ki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz" dedi.

GECE GÜNDÜZ GÖREV BAŞINDA

Albay Bilal Güvenir, jandarmanın halkın hizmetinde olduğunu belirterek "Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece, gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur, demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültür ve kimliğine sahip personeliyle jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma teşkilatı halkımızın huzur ve güvenini sağlamak maksadıyla, başta terörle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle, kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatıdır" dedi.

Vali Ali Fidan ise, "Yurdumuzun en ücra köşelerinde görev yapan, önleyici kolluk hizmetlerinin yanı sıra, mülki, adli ve askeri görevi başarılı bir şekilde yerine getiren ülkemizin güvenliği, asayişin sağlanması ve halkımızın güvenliği için canını feda etmekten çekinmeden fedakarca görev yapan jandarma personelinin bu mücadelesi aynı zamanda milletimizin sevgi güven ve takdirine mahzar olmuştur" dedi.

Konuşmanın ardından Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümü nedeniyle şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli iz köpeği Ekin mini bir gösteri sundu. Kayıp bir şahsı kokusundan bulan Ekin büyük alkış aldı. Tören jandarmaya ait araç ve gereçlerinin tanıtıldığı standın gezilmesiyle son buldu.

Törene Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başsavcı Vekili Ahmet Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Vali yardımcıları, emekli komutanlar, daire amirleri, askeri erkan, polisler ve davetliler katıldı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Cumhuriyeti Ali Fidan Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title