Haberler

İznik Turizm Havzası Haline Gelecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik-Orhangazi ilçeleri arasında sefer yapacak Akşemseddin gemisinin göle indirilmesiyle bir kez daha Türkiye gündemine gelen İznik'i turizm havzası haline getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik- Orhangazi ilçeleri arasında sefer yapacak Akşemseddin gemisinin göle indirilmesiyle bir kez daha Türkiye gündemine gelen İznik'i turizm havzası haline getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İznik Gölünde suya indirilen Akşemseddin gemisinde incelemelerde bulunan Altepe, tüm ilçelerde ulaşımdan çevreye, spordan altyapıya kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Altepe, İznik ve Orhangazi'yi içine alan bölgenin de turizm açısından önemli bir havza olduğunu belirterek, göl içinde bulunan batık bazilikanın turizme kazandırılmasından, Orhangazi Keramet'teki kaplıcaların değerlendirilmesine ve bölgedeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına kadar her alanda projelerin hazırlandığını ifade etti.

Orhangazi-İznik arasında gemiyle sefer yapılmasının uzun yıllardır bölge halkının hayali olduğunu dile getiren Altepe, "Biz de ilk günden çalışmalarımızı başlattık. Gemlik'e gelen gemimizi 29 Mayıs'ta aynı Fatih gibi karadan getirerek göle ulaştırdık. İnanç turizmi açısından önemli bir merkez olan İznik'te gölün de canlandırılması büyük önem taşıyor. Gölde yolcu taşımacılığıyla bu doğrultuda önemli bir adım atmış olduk. Hem yolcu taşımacılığı hem de gölde yapılacak her türlü etkinlikle bu bölge cazibe merkezi haline gelecek" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da hem İznik hem de Orhangazi için tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sayesinde uzun yılların hayalinin gerçekleştiğini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Orhangazi İznik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title