Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

Malatya’da engelli dernekleri ortak basın açıklaması ile İsrail’in Gazze’ye saldırısını kınadı ve saldırıların durdurulması istendi.

Malatya'da engelli dernekleri ortak basın açıklaması ile İsrail'in Gazze'ye saldırısını kınadı ve saldırıların durdurulması istendi.

Soykan Meydanı'nda ellerinde pankartlarla toplanan engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri İsrail'e tepki gösterildi.

Duymayanlar için el işaretiyle basın açıklamasının tercüme edildiği basın açıklamasında ilk olarak Kent Konseyi Engelliler Merkezi üyesi Fatih Çolak konuştu. Çolak, "Kimimiz duymuyor, kimimiz görmüyor, kimimiz yürüyemiyoruz. Engelli olsak da hepimizin bir canı duygusu var. Saldırılarda organları kaybeden Filistinlilerin halini çok iyi anlıyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise, İsrail'i kınamak için toplandıklarını belirterek, "Sadece Gazze'de mi saldırı var? Suriye, Irak, Afganistan ve birçok ülkede Müslümanlara yapılan saldırılar durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Malatya Görme Engelliler Derneği Başkanı Aylin Aslan da, "Yapılan vahşeti insancıl bulmuyoruz" diyerek, İsrail'in Filistinlilere yapılan saldırıyı durdurulmasını beklediklerini bildirdi.

Beyaz Ay Derneği Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut ise, İsral'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınadıklarını, engelliler merkezine yapılan saldırıdan endişe duyduklarını ifade edip, saldırılara sessiz kalanları kınadı. Karabulut, "Bugün yaşananlar tarihe kara bir leke olarak geçecektir "dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title