Haberler

Grevdeki TOFAŞ işçileri istediği zammı aldı: Sözleşmeyi davul zurnayla kutladılar

Güncelleme:

Toplu iş sözleşmesi sürecinde grev kararı alan TOFAŞ işçileriyle Türk Metal Sendikası (MESS) arasında anlaşma sağlandı. İmzalanan sözleşme sonrası işçiler, aldıkları yıllık yüzde 157,4'lük zammı davul zurnayla sabaha kadar kutladı.

İşçi sendikaları ile Türk Metal Sendikası (MESS) arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Daha önce grev kararı alan işçiler, imzalanan sözleşmeyle ilk 6 ay için yüzde 98, yıllık ise yüzde 157,4 zam almış oldu.

Türk Metal Sendikası (MESS) ile TOFAŞ işçileri arasında yürütülen ve işçilerin en son grev kararı aldıkları toplu iş sözleşmesi sürecinde sonunda anlaşma sağlandı. İmzalanan sözleşmeyle ilgili Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavrak açıklama yaptı.

YILLIK YÜZDE 157,4 ZAM

Kavrak, "Verdiğimiz sözü tuttuk. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yüzde 100'ü aşan bir zam aldık. Ücretlere aldığımız toplam zam ilk 6 ay için yüzde 98, yıllık ise yüzde 157,4 oldu. Sosyal yardımları da eklediğimizde ilk 6 ay zammı yüzde 105,1 oldu. Tüm üyelerimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Toplu sözleşme sürecinde bir ayı aşkındır eylem halinde olan Tofaş işçileri, imza sonrasında sevinçlerini sabaha kadar davul-zurna ve meşalelerle kutladı.

Grevdeki TOFAŞ işçileri istediği zammı aldı: Sözleşmeyi davul zurnayla kutladılar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Metal Sendikası Tofaş Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title